2 C
Trbovlje
nedelja, 25. februarja 2024
ZON.siAktualnoZasavci že oddali dobrih 3200 vlog za vzdrževane člane, rok se izteka

Zasavci že oddali dobrih 3200 vlog za vzdrževane člane, rok se izteka

Zavezanci za dohodnino, ki lani med letom niso uveljavljali posebne olajšave za vzdrževane družinske člane ali pa so jo ampak, želijo način prejema olajšave spremeniti, morajo pohiteti. Časa za oddajo vloge v papirni obliki je še teden dni, za tiste, ki bodo vlogo oddali preko elektronskega portala eDavki, pa je časa še vse do 20. februarja.

Zavezanec, ki med letom olajšave ni uveljavljal, pa mora do zgoraj omenjenih rokov vložiti vlogo za uveljavljanje posebne olajšave za vzdrževane družinske člane pri informativnem izračunu dohodnine. To velja tudi za tiste, ki so olajšavo uveljavljali, a jo želijo spremeniti.

Po podatkih, ki smo jih dobili na Finančni upravi, je bilo do petka, 27. januarja na FU Hrastnik vloženih 3.256 vlog za vzdrževane družinske člane, od tega 2.419 preko eDavkov in 837 v papirnati obliki.

Vlogo za uveljavljanje posebne olajšave za vzdrževane člane lahko zavezanec odda:
• preko mobilne aplikacije eDavki,
• elektronsko preko storitev elektronskega poslovanja FURS eDavki
• osebno ali po pošti pri pristojnem finančnem uradu.

IZRAČUNAJTE si ali boste plačali in dobili kaj nazaj!

Kakšen je vaš izračun dohodnine – lahko preverite v testnem programu TUKAJ! 

Na FU Hrastnik so zavezance še opozorili, da je od 26. januarja letos spremenjena funkcionalnost elektronskega vlaganja obrazca Doh-VDC, torej gre za vlaganje vloge za vzdrževane člane preko eDavkov. Po novem lahko obrazec Doh-VDC elektronsko vloži le zavezanec, ki je prijavljen v storitev eVročanje. Če zavezanec še ni prijavljen, ga sistem eDavki najprej usmeri na oddajo obrazca eVrocanje-POS in šele nato lahko zavezanec nadaljuje z oddajo obrazca Doh-VDC.

Zasavci morajo dober milijon evrov dohodnine vrniti Fursu

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

V spletni goljufiji oškodovana za več 1000 evrov

V minulem tednu so policisti na območju Zasavja, poleg rednih nalog, obravnavali še: PP Hrastnik Prijavo kaznivega dejanja v ponedeljek. Neznani storilec je poškodoval vetrobransko steklo...