20 C
Trbovlje
ponedeljek, 26. julija 2021
ZON.siAktualnoZaprtje nenujnih trgovin, pouk še na daljavo, spremembe na meji

Zaprtje nenujnih trgovin, pouk še na daljavo, spremembe na meji

Vlada je danes sprejela nove ukrepe za zajezitev širjenja novega koronavirusa. Kot je povedal minister za zdravje Tomaž Gantar, se zapirajo vse nenujne trgovine, kot je bilo v prvem valu pa se ustavlja tudi javni promet. Pouk bo še naprej potekal na daljavo, vrtec za nujne primere. Prepovedano bo tudi zbiranje ljudi, razen če so člani skupnega gospodinjstva oziroma ožji družinski člani. Ukrepi bodo veljali 14 dni.

Odlok začne veljati v ponedeljek

Odlok o odrejanju ukrepov vezanih na mejne prehode začne veljati s ponedeljkom. “Črtali smo kar nekaj izjem – da so ljudje lahko hodili na vikende ali plovila v roku 48 ur brez negativnega testa in karantene. Te izjeme ni več. Prav tako ni izjeme, ki je dovoljevala, da potujete na vaše zemljišče zaradi poljedeljskih opravil – ni več možnega vračanja brez testa ali karantene. Črtali smo dikcijo, ki je dovoljevala obiske ožjih družinskih članov v roku 72 ur, to je dovoljeno samo še znotraj EU oziroma schengna. Po domače: preživljanje vikendov v BiH ali Srbiji ni več dovoljeno,” je pojasnil Hojs.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Nastavite budilke! Že jutri prvi zasavski nastop!

Čez nekaj minut se uradno pričnejo Olimpijske igre 2020, ki jih bomo lahko spremljali tudi na nacionalni televiziji. Prvi Zasavec, ki bo nastopil na...