12 C
Trbovlje
četrtek, 23. septembra 2021
ZON.siAktualnoZagorsko železniško postajo čaka večja prenova

Zagorsko železniško postajo čaka večja prenova

Zagorsko železniško postajo čaka večja prenova. Za potnike bodo uredili tudi podhod.

A natančen datum začetka prenove še ni znan. Po podatkih občine Zagorje bi se dela morala začeti že letos, a je prišlo do zamika. “Začetek del ni odvisen od občine, saj gre za last Slovenskih železnic in Direkcije RS za infrastrukturo. Občina je že preuredila del, katerega lastnica je, to je parkirišče,” pravi zagorski župan Matjaž Švagan.

Vsa dela zaključena do leta 2023

Investitor, Direkcija RS za infrastrukturo, zagotavlja, da bodo vsa dela v sklopu projekta daljinskega vodenja prometa na odseku Zidani Most – Ljubljana, v okviru katerega bodo izvedeni tudi ukrepi na zagorski železniški postaji, zaključena najkasneje do leta 2023.

Za vzpostavitev daljinskega vodenja prometa je po informacijah Direkcije potrebno na železniški postaji Zagorje izvesti vsaj izven-nivojski dostop na peronsko infrastrukturo, kar bo pogojevalo tudi določene spremembe v tirni shemi na železniški postaji Zagorje.

Prenova povezana s projektom elektrarn na srednji Savi

Idejne rešitve za izven-nivojske dostope na perone so bile izdelane lani, konec letošnjega leta pa bo Direkcija lotila izdelave potrebne projektne dokumentacije, v okviru katere bodo izvedeni tudi ukrepi na zagorski železniški postaji in šele takrat bo možno določiti tudi višino investicije. “Pomembno vlogo pri načrtovanju železniške postaje Zagorje ima tudi projekt elektrarn na srednji Savi, ki bo prav tako vplival na rešitve in dinamiko izvajanja del na železniški postaji Zagorje,” še dodajajo na Direkciji.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

V Steklarni Hrastnik iščejo novo moč

V hrastniškem podjetju s 160-letno tradicijo so objavili potrebo po dodatni delovni sili. Iščejo namreč samostojnega strokovnega sodelavca (m/ž) v špediciji. Steklarna Hrastnik ponuja...