5.8 C
Trbovlje
petek, 1. decembra 2023
ZON.siAktualnoZagorjani raziskujejo konopljine kompozite

Zagorjani raziskujejo konopljine kompozite

Zadruga Vez na slovenski platformi za zbiranje sredstev s projektom vertikalnih vrtov, raziskujejo pa tudi konopljine kompozite.

V tem tednu se je na Adrifundu, slovenski platformi za množično financiranje, pričela zasavsko velenjska crowdfunding kampanja za množično financiranje, s katero želi zadruga Vez povečati svojo prepoznavnost in pridobite nekaj denarnih sredstev.

zadruga vez1

»Ker se zavedamo, kako pomembna so avtohtona slovenska semena, ki predstavljajo temelj suverenosti in kako pomembna je biotska raznovrstnost želimo v Velenju in Zagorju ustanoviti knjižnico domačih semen, ki bodo na voljo prebivalstvu, podporo pa bo zagotavljal projekt Vertikalni vrtovi« je zapisal Matej Burkeljc.

Kaj bodo, če jim uspe?

Če jim uspe do želene podpore, bo omogočen nadaljnji razvoj vertikalnih vrtov iz lesa, konoplje in re-use materialov ter širjenje socialnega podjetja.

vrtovi vez1

Zbrana sredstva bodo omogočila organiziranje niza predavanj, na katerih bodo skušali ozaveščati lokalno prebivalstvo o tem, kaj predstavljajo lokalna semena, ki so se plemenitila skozi stoletja in kako ravnati z njimi. Kot pravi Burkeljc bodo spodbujali sodelovanje in medsosedsko pomoč.

V zadrugi Vez trenutno raziskujemo možnosti uporabe konopljinih kompozitov, še dodaja pobudnik, kot trajnostnega materiala za vertikalne vrtove s katerimi večamo prehransko suverenost in v naše domove vnašamo svežino ter zdravo domačo hrano na dosegu roke.

Povezava na projekt TUKAJ

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

ZAPORE jutri, zaradi vremenskih razmer, ne bo

Med Zagorjem in Litijo, na cesti za Savo so ponovno aktualne zapore vsako soboto vsaj do konca leta.  A, ker jutri kaže slabo vreme, natančneje...