6.8 C
Trbovlje
sobota, 8. maja 2021
ZON.siAktualnoZa prepovedano kurjenje globa 200 evrov

Za prepovedano kurjenje globa 200 evrov

Kurjenje odpadkov v strnjenih naseljih ni dovoljeno, za kršitev vas lahko oglobijo za 200 evrov. Prav tako ni dovoljeno kurjenje odpadkov v naravi.

Medobčinski inšpektorat in redarstvo Zasavje obvešča občane, da kurjenje vrtnih odpadkov v strnjenih naseljih ni dovoljeno in predstavlja kršitev določb odlokov o ravnanju s komunalnimi odpadki občin Hrastnik, Trbovlje in Zagorje ob Savi. Prav tako je prepovedano tudi sežiganje drugih komunalnih odpadkov na prostem.

Za tovrstne kršitve je določena globa v višini 200 evrov za fizično osebo, ki ravna v nasprotju z določili odloka.

Ob tem pa na medobčinskem inšpektoratu opozarjajo tudi na prepoved kurjenja, sežiganja in uporabe odprtega ognja v naravnem okolju, kar sodi v pristojnost nadzora Inšpektorata za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami, ki deluje v okviru Ministrstva za obrambo.

V naravnem okolju je prepovedano tudi kurjenje odpadkov kot npr. odpadne gume, odpadna plastika, odpadna embalaža itd., Nadzor nad tem področjem izvaja Inšpektorat za kmetijstvo in okolje. Dovoljeno v naravnem okolju je le kuriti slamo in druge naravne nenevarne materiale rastlinskega izvora.

In še – kurjenje odpadkov v naravi je prepovedano ne glede na to, ali gre za javne ali zasebne površine.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Zaprta zasavska zaradi plazu, podrto drevje, ogroženi stanovanjski objekti

Zaradi močnega deževja so danes gasilci intervenirali v vseh zasavskih občinah, in še vedno na terenu odstranjujejo posledice. Trenutno je zaradi zemeljskega plazu zaprta...