23.2 C
Trbovlje
nedelja, 25. julija 2021
ZON.siAktualnoZa prepovedano kurjenje globa 200 evrov

Za prepovedano kurjenje globa 200 evrov

Kurjenje odpadkov v strnjenih naseljih ni dovoljeno, za kršitev vas lahko oglobijo za 200 evrov. Prav tako ni dovoljeno kurjenje odpadkov v naravi.

Medobčinski inšpektorat in redarstvo Zasavje obvešča občane, da kurjenje vrtnih odpadkov v strnjenih naseljih ni dovoljeno in predstavlja kršitev določb odlokov o ravnanju s komunalnimi odpadki občin Hrastnik, Trbovlje in Zagorje ob Savi. Prav tako je prepovedano tudi sežiganje drugih komunalnih odpadkov na prostem.

Za tovrstne kršitve je določena globa v višini 200 evrov za fizično osebo, ki ravna v nasprotju z določili odloka.

Ob tem pa na medobčinskem inšpektoratu opozarjajo tudi na prepoved kurjenja, sežiganja in uporabe odprtega ognja v naravnem okolju, kar sodi v pristojnost nadzora Inšpektorata za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami, ki deluje v okviru Ministrstva za obrambo.

V naravnem okolju je prepovedano tudi kurjenje odpadkov kot npr. odpadne gume, odpadna plastika, odpadna embalaža itd., Nadzor nad tem področjem izvaja Inšpektorat za kmetijstvo in okolje. Dovoljeno v naravnem okolju je le kuriti slamo in druge naravne nenevarne materiale rastlinskega izvora.

In še – kurjenje odpadkov v naravi je prepovedano ne glede na to, ali gre za javne ali zasebne površine.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Nastavite budilke! Že jutri prvi zasavski nastop!

Čez nekaj minut se uradno pričnejo Olimpijske igre 2020, ki jih bomo lahko spremljali tudi na nacionalni televiziji. Prvi Zasavec, ki bo nastopil na...