-- OGLAŠEVANJE --

Za predvolilni boj na vasi že zbirajo prijave

-- OGLAŠEVANJE --

V Litiji že potekajo priprave na ‘predvolilni boj na vasi’, na veliki litijski karneval, ki bo v soboto, 10. februarja, potekal na litijskih ulicah. Prijave sprejemajo do 2. februarja.

Tudi letos politično obarvan

“Naš karneval ima res dolgo, 170-letno tradicijo, a ker ima vedno politično tematiko, se spreminja od danes do jutri, nimamo namreč etno mask, kot jih imajo na Ptuju ali v Cerknici. Vmes je bil karneval tudi malo v zatonu, a se nanj vedno resno pripravljamo,” je povedala Mateja Šteferl iz Turističnega društva Litija, ki sodeluje pri organizaciji karnevala.

Letos pričakujejo resne kandidate za položaje v lokalni in slovenski politiki, pričakujejo, da bodo ti nagovarjali volilce, pridobivali volilne glasove. Pričakujejo volilne komisije, volilne odbore, volilne kuhinje, volilne cukrčke, skrinjice, petelinje boje, nove denarne valute in druga sredstva za dosego zmage na volitvah. Seveda pa so na karnevalu dobrodošle tudi vse druge pustne skupine.

Foto: Pustovanje v Litiji ostaja zvesto politični tematiki. Občina Litija

Nagrade za najboljše skupine

“Nekaj prijav smo že prejeli, po izkušnjah sodeč pa se večina prijavi v zadnjem trenutku. Na karnevalu zadnja leta sodeluje nekaj več kot 20 skupin, te pa morajo imeti najmanj šest članov, in tudi letos pričakujemo podobno,” pravi Šteferlova.

Vsako leto na karnevalu podelijo tudi nagrade za prve tri najboljše skupine, ki jih na podlagi pravilnika izbira 5-članska komisija. Nagrade znašajo 200, 150 in 100 evrov. Vse skupine, ki imajo najmanj šest članov pa prejmejo 150 evrov bruto za stroške.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Zdaj lahko predlagate bodoče nagrajence

Priznanja Občine Zagorje ob Savi se ob avgustovskem občinskem prazniku podeljujejo posameznikom, podjetjem, zavodom, organizacijam ter društvom, ki so s svojim delom pomembno prispevali...
-- OGLAŠEVANJE --