-- OGLAŠEVANJE --

Vsak je lahko del vključujoče družbe. Tudi ti. Pridruži se!

-- OGLAŠEVANJE --

Varstveno delovni center Zasavje je eden prvih VDC-jev v Sloveniji, ki izvaja podporne storitve socialnega vključevanja. To omogoča nekaterim uporabnikom samostojno bivanje, drugim pa zgolj popestritev življenja z dodatnimi osebami in aktivnostmi.

Enake možnosti za vse

“V VDC Zasavje se zavedamo, da naši uporabniki potrebujejo podporo tudi v času, ko se dnevna enota zapre. Podporne storitve jim pomagajo razvijati odnose, graditi prijateljstva in se aktivno vključevati v lokalno skupnost,” razloži Anja Vozelj. ” Osebe z intelektualno oviranostjo se soočajo s številnimi izzivi v vsakdanjem življenju, a s pravilno podporo lahko dosežejo večjo neodvisnost, socialno vključenost in izboljšano kakovost življenja.”  Z omenjenimi storitvami želijo v centru ustvariti vključujočo družbo, kjer imajo vsi posamezniki enake možnosti za razvoj in sodelovanje. Sodelovanje skupnosti je ključno za uspeh, so prepričani.

Trenutki, ki pomenijo ogromno

“Celovita podporna struktura je torej ključna za zagotavljanje enakih možnosti in kvalitete življenja oseb z intelektualno oviranostjo ter za njihovo vključenost v družbo na vseh področjih življenja,” še enkrat poudari Vozelj. V lanskem letu so sodelujoči v programu pomagali ustvarjati lepe spomine pri selitvi uporabnika v novo stanovanje, pri nakupih, kuhanju in ustvarjanju. Poleg tega so se veliko družili, obiskovali koncerte in prireditve, hodili na sprehode in izlete, jahali konje, udeležili so se “potovanj za znanje” in izmenjave v Italiji. Udeležili so se tudi svetovnih iger specialne olimpijade v Berlinu. In še mnogo drugih nepozabnih avantur.

Vsak je lahko del vključujoče družbe. Pridružite se!

VDC vabi, da se jim pridružite in pomagate graditi vključujočo družbo za vse! Delo pri njih poteka po dogovoru z uporabnikom in je plačano preko študentskega servisa ali podjemne pogodbe. Nudi tudi krasno priložnost za nabiranje izkušenj študentom in dijakom, ki se vidijo pri delu z ljudmi. Zainteresirani jih lahko kontaktirate na alja.vozelj@vdc-zasavje.si in se dogovorite glede možnosti sodelovanja.

Izbor Miss Slovenije drugo leto v Hrastniku, prvo dejanje dobrodelna dražba lutk

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Prosto in v celoti obnovljeno 75 m2 veliko stanovanje v centru Trbovelj

Na voljo in vseljivo takoj po podpisu pogodbe je dvosobno stanovanje s kabinetom v Trbovljah, na Trgu revolucije 26.  Družba Spekter oddaja stanovanje v najem...
-- OGLAŠEVANJE --