-- OGLAŠEVANJE --

VOZNIKI: Kje velja najbolj paziti!

-- OGLAŠEVANJE --

“Vozniki, previdno vozite povsod, še posebej pa v okolici šol in vrtcev, otroških igrišč ter avtobusnih postajališč,” pred prvim šolskim dnevom opozarja komandir Policijske postaje Hrastnik Zoran Obrez.

Najbolj nevaren prehod na Dolu 

Na območju Hrastnika je to okolica Osnovne šole na Logu in vrtca na Novem Logu. Na Dolu pri Hrastniku pa je po Obrezovih besedah najbolj nevaren prehod za pešce na regionalni cesti. “Vozniki naj bodo posebej pozorni tudi na skupine otrok, ki hodijo po pločniku ali ob cesti, saj so otroci zelo nepredvidljivi in lahko kdo od njih nenadoma stopi ali steče preko ceste.”

šolska pot Dol pri Hrastniku

V šolo s ‘kresničko’

Zagorski policisti tako na 1. šolski dan, kot tudi vse ostale dni v letu pozivajo voznike k previdni, strpni in preudarni vožnji na vseh cestah v občini, še posebej pa tam, kjer potekajo šolske poti v neposredni bližini osnovnih šol. “Na našem območju imamo 8 lokacij, kjer se bo začela šola in s tem učenci kot udeleženci v cestnem prometu. Ker se dnevi krajšajo in nas bo v jutranjem času slej kot prej pričakal mrak, naj starši otroke oblečejo v vidna oblačila ter jih pozitivno nagovarjajo k uporabi tako imenovanih kresničk ali odsevnih trakov,” svetuje Damjan Gajšek, komandir policijske postaje Zagorje ob Savi.

šolska pot Izlake

Previdnost ne bo odveč

Previdnost ne bo odveč tudi na naslednjih mestnih ulicah v Trbovljah, našteva komandir Policijske postaje Aleš Oberčkal: na Trgu Franca Fakina – prehod za pešce pred občino in pri mestnem parku, na Trgu revolucije – semaforizirano križišče, na Mestnem trgu – prehod za pešce pri občini in na Keršičevi cesti – prehod za pešce v bližini osnovne šole, ki poteka v klancu in bližini križišča.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Iz pašnika v Ravenski vasi je neznani tat odpeljal koze

PP Trbovlje Policisti so obravnavali prijavo kaznivega dejanja zatajitve. Prijaviteljica je na območju Trbovelj izgubila mobilni telefon znamke Xiaomi Redmi note 11, ki si ga...
-- OGLAŠEVANJE --