-- OGLAŠEVANJE --

Vlomil v hišo, odtujil puško, nakit in opremo

-- OGLAŠEVANJE --

V minulem vikendu so policisti na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še:

PP Hrastnik

V soboto popoldan so ustavili voznika osebnega avtomobila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,41 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Policisti so mu izdali plačilni nalog in začasno odvzeto vozniško dovoljenje.

Tudi ponoči so policisti pri kontroli prometa ustavili voznico osebnega avtomobila, pri kateri je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,56 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Policisti so ji izdali plačilni nalog in začasno odvzeli vozniško dovoljenje.

Pri kontroli prometa so v nedeljo popoldan ustavili voznika osebnega avtomobila brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Ta je med postopkom kazal očitne znake alkoholiziranosti, zato mu je bil odrejen preizkus z alkotestom, pokazal je 1,13 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Policisti so mu vozilo zasegli, zoper voznika pa bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

V nedeljo zvečer so policisti na Gabrski gori na območju Litije obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Na kraju je bilo z zbranimi obvestili in ogledom kraja ugotovljeno, da je neznani storilec vlomil v stanovanjsko hišo in gospodarsko poslopje ob hiši (klet in garaža), notranjost pregledal, ter odtujil lovsko puško znamke CZ Zbrojevka, z opremo in nakitom. Skupna materialna škoda znaša okoli 2200 evrov. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

PP Zagorje ob Savi:

V petek so obravnavali kaznivo dejanje vloma v počitniško hišo na območju Čemšenika. Policisti so opravili ogled kraja po vseh zbranih obvestilih sledi kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

Obravnavali so tudi prometno nesrečo z materialno škodo na območju Izlak. Zoper povzročitelja prometne nesreče bo uveden prekrškovni postopek.

V soboto so sprejeli prijavo kaznivega dejanja tatvine denarnice, kjer je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec odtujil denarnico. Denarnica brez denarja je bila nato najdena v bližini. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil. Še isti dan so policisti prejeli prijavo kršitve javnega reda in miru z glasno glasbo. Po vseh zbranih obvestilih sledi so zoper kršitelja sprožili prekrškovni postopek.

V soboto so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo v Šklendrovcu. Kršitelju bodo policisti izdali plačilni nalog, ter zoper njega podali obdolžilni predlog, saj je odrejen preizkus z alkotestom pokazal rezultat 0,67 mg/l alkohola v izdihanem zraku.

Kršitev javnega reda in miru so zagorski policisti obravnavali tudi v nedeljo. Po vseh zbranih obvestilih je bil obema kršiteljema izdan plačilni nalog.

V nedeljo so obravnavali kaznivo dejanje tatvine denarnice, kjer je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec odtujil nahrbtnik v katerem je bila denarnica, v njej pa denar. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

PP Litija

V petek so obravnavali kaznivo dejanje tatvine dela vozila. Materialna škoda znaša okoli 150 evrov. Policisti še zbirajo obvestila in bodo o zadevi obveščali pristojno državno tožilstvo.

Najdena je bila registrska tablica na območju naselja Litija. Vrnjena je bila lastniku.

V soboto so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo in pobegom na območju Vač. Policisti, ki so naknadno izsledili povzročitelja bodo zoper njega podali obodolžilni predlog na pristojno sodišče.

V soboto je bila prijavljena kršitev javnega reda in miru preko telekomunikacijskih sredstev. V primeru ugotovitve kršitelja bo zoper njega uveden postopek pri prekrškovnem organu.

PP Trbovlje

V nočnem času v petek pri redni kontroli prometa so policisti imeli v postopku voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal rezultat 0,32 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Omenjenemu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog.

V soboto so kontrolirali voznika, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Omenjenemu je bil na podlagi Zakona o pravilih cestnega prometa zasežen osebni avtomobil. Podali bodo obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Neznanec je vstopil v stanovanje nepazljive občanke Zagorja ob Savi in iz denarnice ukradel 80 evrov. Policija, ki je v nedeljo prejela prijavo še zbira obvestila.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Svetovno znana imena v Zasavju zaradi slovenskega znanja

Lokalna ponudba za goste iz različnih strani sveta Po slavnostni otvoritvi v Delavskem domu Trbovlje, katere so se udeležili gostje iz 49 držav sveta, je...
-- OGLAŠEVANJE --