-- OGLAŠEVANJE --

Velik napredek mladih trboveljskih glasbenikov in plesalcev

-- OGLAŠEVANJE --

Že v prvih tednih letošnjega leta so mladi glasbeniki in plesalci Glasbene šole Trbovlje pokazali velik napredek in dosegli odlične rezultate na tekmovanjih in pokazali velik napredek.

OPUS 1, predizbor za državno tekmovanje mladih sodobnih plesalcev

GŠ Trbovlje je imela na letošnjem predizboru za 26. bienalno državno tekmovanje mladih sodobnih plesalcev OPUS 1, v organizaciji JSKD v Celju, ki je potekalo od 26. do 28. januarja, prijavljene tri točke v A1 SOLO kategoriji, eno točko v A2 DUET in eno v B2 DUET. Prav vsa dekleta so pokazala izvrstno pripravljenost in izvedbo.

Na državno tekmovanje so se tako uvrstile A1 SOLO: Zarja Siter, Tea Pervulovič in Lana Bravec; A2 DUET: Sara Smodiš in Neža Zupančič. Za malenkost pa je zmanjkalo Ajdi Nini Škvarč in Lari Jačimović v B2 DUET. Vse zasluge gredo tudi požrtvovalni mentorici Kim Kern Kukovič.

21. regijsko tekmovanje mladih glasbenikov

Dvodnevno druženje 53 slovenskih kitaristov najmlajše I.a kategorije in njihovih mentorjev, na 21. regijskem tekmovanju mladih glasbenikov, ki ga je gostila Glasbena šola Trbovlje 1. in 2. februarja, je končano. Šestčlanska žirija, pet ocenjevalcev in en nadomestni član so opravili težko, nehvaležno, a pravično in dobro delo.

Na državno tekmovanje se je uvrstilo 33 tekmovalcev, med njimi je tudi naš Maks Berk z mentorjem Emirjem Ibrakićem. 20 jih žal ni prešlo realnih in zelo ustreznih kriterijev, vendar so vseeno z nastopom pokazali napredek in lep nivo znanja. Med drugim tudi naš Klemen Forte z mentorjem Matijem Dolencem. Oba se bosta trudila še naprej, saj ju čaka še nekaj mednarodnih tekmovanj v tem letu, še so rezerve in še veliko lahko dosežeta.

12. mednarodno tekmovanje harmonikarjev za nagrado Avsenik

3. in 4. februarja je potekalo 12. mednarodno tekmovanje harmonikarjev za nagrado Avsenik, GŠ Trbovlje je imela v ognju dva tekmovalca s klavirsko harmoniko. Tilen Pangeršič je v B kategoriji dosegel zlato priznanje in 95,33 točk, uspešen vikend naših tekmovalcev je zaključil najstarejši v C kategoriji, Daniel Iuliano, s še enim zlatim priznanjem in 95,17 točk. Mentorju Alojzu Stradarju ne samo čestitke, ampak tudi velik poklon, med več kot 100 harmonikarji se res izkažejo le najboljši.

Vesni I. nagrada na mednarodnem tekmovanju

Učiteljica Danijela Djordjević se je skupaj s korepetitorko Urško Meglič veselila uspešnega nastopa Vesne Zupančič, violina I.a kategorija na 21. regijskem tekmovanju mladih glasbenikov, 4. februarja, ko se je predstavilo kar 65 tekmovalcev, in ki jo je privedel na 47. TEMSIG državno tekmovanje.

Vesna je nastopila še na tekmovanju MEĐUNARODNO NATJECANJE MLADIH GLAZBENIKA SONUS op. 4 v Križevcih, Hrvaška naslednji dan, v ponedeljek, 5. februarja in dosegla 94 točk in I. nagrado.

Simona Češarek, violina I.b kategorija, 21. regijsko tekmovanje, je nastopila 5. februarja, njena učiteljica je Maja Lebar Kotar in korepetitorka Urška Meglič. Žal Simoni ni uspel prehod na državno tekmovanje. Vseeno čestitke in vsa podpora za naprej, saj jo čaka še eno mednarodno tekmovanje, osebni napredek ob tem pa je najpomembnejši.

ravnateljica Katja Mikula

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

-- OGLAŠEVANJE --