today-is-a-good-day
6.9 C
Trbovlje
sobota, 2. marca 2024
ZON.siAktualnoVdrl v njen bančni račun, le ne vedo kako

Vdrl v njen bančni račun, le ne vedo kako

Poleg rednih nalog so policisti na območju Zasavja med vikendom obravnavali še:

PP Hrastnik

V petek smo obravnavali spletno goljufijo, kjer je neznani storilec na neznan način vdrl v bančni račun oškodovanke. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, o vseh ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

V nočnih urah pa so policisti med kontrolo prometa ustavili dva voznika, pri obeh je bil alkotest pozitiven in sicer 0,46 in 0,60 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Zoper oba sledi prekrškovni postopek.

V nedeljo so policisti obravnavali nesrečo pri delu, kjer je bila ena oseba lažje poškodovana. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, o vseh ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

PP Zagorje ob Savi

V petek sum kaznivega dejanja tatvine motornega vozila in sicer je neznani storilec v času med 3. 1. in 5. 1. 2024 s parkirišča v Zagorju ob Savi odtujil osebni avtomobil znamke Renault Clio bele barve z reg. oznako LJ 90-CBS. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, o vseh ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

Kršitev javnega reda in miru v Zagorju, kjer kršitelj pod vplivom alkohola, kljub ukazom da s kršitvijo preneha, z njimi nadaljeval, zato je bilo zoper njega odrejeno pridržanje, zoper njega pa vodijo postopek o prekršku.

V nedeljo kaznivo dejanje nasilja v družini na območju Hrastnika. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, o vseh ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

PP Litija

V petek, okoli 7. ure je v Jevnici prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in pešec. Ugotovljeno je bilo, da je voznik izsilil prednost pešcu, ki je hodil čez prehod za pešce in trčil vanj. V nesreči se je pešec huje poškodoval, vendar njegovo življenje ni ogroženo. Policisti še ugotavljajo vse okoliščine nesreče in bodo o sumu storitve kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti obveščali pristojno državno tožilstvo.

Primer, ko je bil osebi zasežena manjša količina snovi, za katero se sumi, da je prepovedana droga. Po opravljeni analizi sledi ustrezen postopek o prekršku.

Sum kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari, kjer je do sedaj neznani storilec poškodoval kavni avtomat. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, o vseh ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

V soboto obvestilo o najdbi neeksplodiranega ubojnega sredstva, ki po vsej verjetnosti izhaja iz 2. sv. vojne. Policisti so kraj zavarovali, pristojni pirotehniki civilne zaščite pa so poskrbeli za uničenje.

PP Trbovlje

V petek sum kaznivega dejanja spletne goljufije. Občan je prijavil, da ga je po telefonu poklicala neznana oseba, ki se mu je predstavila kot uslužbenec podjetja z znanimi kriptovalutami ter ga prepričala, da se je registriral na spletni strani, pri tem pa jim je posredoval vse podatke svojega bančnega računa iz katerega mu je nato neznanec odtujil več sto evrov gotovine. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, o vseh ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

V nedeljo v večernem času se je v Trbovljah zgodila prometna nesreča, zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča, pri čemer je nastala le materialna škoda.

V nočnem času so v Trbovljah občanu zasegli zavitek z neznano snovjo za katero sumimo, da je prepovedana droga. Po opravljeni analizi bomo zoper njega izvedli prekrškovni postopek.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Trboveljčani iščejo častnega občana

Čas je za letošnje zbiranje predlogov za podelitev naziva "častni občan" in "prvojunijske nagrade" v Občini Trbovlje. Predloge lahko oddajo posamezniki, nevladne organizacije, društva,...