15.1 C
Trbovlje
sobota, 24. julija 2021
ZON.siAktualnoVas zanima, kaj v Katapultu počne 19-letni Rus, ki se je preselil...

Vas zanima, kaj v Katapultu počne 19-letni Rus, ki se je preselil v Slovenijo?

Postati podjetnik v srednji šoli? Se vam zdi nemogoče ali celo nepotrebno? »Namesto igranja računalniških iger lahko dijaki počnejo še veliko koristnega in nadvse zanimivega,« pravi 19-letnik Andrei Morozov.

Kako ustanoviti startup, biti pri tem uspešen in se tudi uspešno šolali, lahko izveste jutri na brezplačnem Katapultovem webinarju. Na webinarju, ki so ga poimenovali HardwareSTART: Kako narediti mladinski startup leta, boste spoznali dijaka Andreia Morozova, ki je na podjetniško pot stopil zelo zgodaj.

Danes 19-letni Andrei Morozov je z ekipo izdelal pametno kresničko, prav na svoj rojstni dan septembra lani pa ustanovil tudi že podjetje Flare, ki je bilo lani prepoznano za najboljši mladinski startup v Sloveniji.

Dijak, ki se je pred štirimi leti iz Rusije preselil v Slovenijo, še obiskuje Vegovo gimnazijo, torej elektrotehniško-računalniško strokovno šolo in gimnazijo Ljubljana, a podjetniška žilica mu niti med šolanjem ne da miru. »Oba moja starša sta podjetnika in prve korake v tej smeri se začel delati že pri 12-ih, ko sem prodajal bonbone,« v smehu razlaga Andrei.

»Namesto igranja računalniških iger lahko dijaki počnejo še veliko koristnega in nadvse zanimivega.«

Sam je sicer zagret programer in mu izdelava strojne opreme ne gre od rok, zato si je najprej pomoč poiskal v Zavodu 404 v Ljubljani, nato v Ustvarjalniku, ta pa je privedel v Katapult, ki mu sedaj zagotavlja vso podporo. In Katapult bo v sklopu projekta HardwareSTART jutri delil njegovo zgodbo.

»Med večjimi izzivi mladega startupa je sestaviti pravo ekipo. Mi smo se že petkrat “premešali”, kajti zelo pomembno je, da vsi člani ekipe delajo za isti cilj in gredo v isto smer. In zelo sem vesel, da je podjetje še vedno 100-odstotno v naši lasti ter uspevamo financirati svoj obstoj in razvoj,« pravi ponosno Andrei. Pametna kresnička, ki staršem omogoča, da ves čas vedo, kje je njihov otrok, že nekaj dni že na prodaj na spletni strani AMZS.

Zgodbo mladega podjetja Flare bosta s svojim znanjem in izkušnjami nadgradila dr. Jure Knez in Andrej Orožen iz Dewesofta. Slednji daje takle nasvet vsem začetnikom podjetništva: »Odloči se – ali boš živel za to ali pa pač ne boš. Če ne boš, ne pričakuj velikih uspehov. Vidim veliko mladih, ki bi radi ohranili varnost redne službe, popoldan se pa šli podjetništva. Ni tako enostavno. Za idejo moraš živeti! Greš na vse ali nič.«

»Za idejo moraš živeti!
Greš na vse ali nič.«

Na webinarju bodo sodelovali še Primož Zelenšek iz Chipola, Matija Goljar iz Ustvarjalnika, Jure Zupanek iz Zoyo Baby ter Rebeka Udvanc in Maja Gazvoda iz podjetja Beesmetic. Dogodek se začne ob 16.00 in je brezplačen, a ne bo šlo brez obvezne prijave tukaj.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Nastavite budilke! Že jutri prvi zasavski nastop!

Čez nekaj minut se uradno pričnejo Olimpijske igre 2020, ki jih bomo lahko spremljali tudi na nacionalni televiziji. Prvi Zasavec, ki bo nastopil na...