16.2 C
Trbovlje
sreda, 4. avgusta 2021
ZON.siAktualnoV Zasavju vsaka kapljica šteje

V Zasavju vsaka kapljica šteje

Javno podjetje Komunala Zagorje je, kot vodilni partner v projektu Vsaka oljna kapljica šteje, te dni podpisalo pogodbo o sofinanciranju operacije, ki je vredna skoraj 60 tisoč evrov. V Zasavju bodo zbirali odpadna olja.

Projekt, v katerem kot partnerji sodelujejo še Komunala Trbovlje, KSP Hrastnik, OŠ Ivana Skvarče iz Zagorja, Mladinski center Zagorje in Društvo upokojencev Zagorje, je na 4. javnem pozivu za izbor operacij za uresničevanje ciljev strategije lokalnega razvoja Partnerstva LAS za obdobje 2014 – 2021, dobil zeleno luč za sofinanciranje z nepovratnimi sredstvi Evropskega sklada za regionalni razvoj in s sredstvi državnega proračuna za kohezijsko politiko, v skupni višini 36.491 evrov. Preostanek denarja bodo partnerji zagotovili z lastnimi sredstvi.

Z zbiranjem odpadnega olja varujemo naravo

V sklopu projekta bo Komunala Zagorje v občini Zagorje namestila osem 200-litrskih posod za zbiranje odpadnega jedilnega olja, 5700 zagorskim gospodinjstvom pa bodo razdelili male 3,5-litrske posodice za zbiranje odpadnega olja. V Osnovni šoli Ivana Skvarče bodo izvedli izobraževalno in animacijsko delavnico, ki bo namenjena ozaveščanju o pravilnem shranjevanju jedilnih olj, s katerim varujemo naravo, posebej pitno vodo. Podobni delavnici bodo v sodelovanju z Društvom upokojencev Zagorje in Mladinskim centrom Zagorje organizirali tudi za starejše in invalide.

Projekt se bo začel 10. aprila, zaključil pa 15. oktobra letos.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Sekretar v Trbovljah: Smo že globoko v 4. valu!

181 novih covid primerov je bilo včeraj v Sloveniji, kar je enkrat več kot teden prej, je sekretar na Ministrstvu za zdravje Franc Vindišar...