-- OGLAŠEVANJE --

V Zasavju letos že prva smrtna žrtev

Šele začela se je motoristična sezona, že v Zasavju policisti beležijo 3 prometne nesreče z udeležbo voznika motornega kolesa. Ena od teh s smrtno žrtvijo.

-- OGLAŠEVANJE --

Število prometnih nesreč je bilo v zadnjih 5 letih največje v letu 2012, rekordnih 468. V zadnjih treh letih je število nesreč na območju Hrastnika, Trbovelj, Zagorja in Litije bistveno upadlo. Leta 2014 je bilo vseh nesreč skupaj 294, lani pa 309.

Glede na 2014 pa se je število nesreč z udeležbo voznikov motornih koles povečalo, nam sporočijo s Policijske uprave Ljubljana. Za zasavsko območje za leto 2015 veljajo spodnji podatki:

statistika motor 2015

Treba je delovati na preventivi, je prepričan komandir PP Trbovlje Aleš Oberčkal, ki skupaj z Združenjem šoferjev in avtomehanikov v soboto pripravljajo akcijo “Poligon motorist”. Udeležencem bodo policisti pokazali opremo, ki jo uporabljajo, med drugim tudi vozilo PROVIDA in stacionarni radar. Svoje delo bodo predstavili tudi reševalci in gasilci, ki v nesrečah pogosto igrajo ključno vlogo.

Komandir PP Trbovlje, Aleš Oberčkal.
Komandir PP Trbovlje, Aleš Oberčkal.

Trboveljski komandir pričakuje, da bo ugodno vreme privabilo motoriste na plan: “Ugodne vremenske razmere v prvih pomladnih dnevih so na slovenske ceste že privabile prve motoriste. Ta vikend se nam zopet obeta lepo in toplo vreme, zato lahko ponovno pričakujemo večje število motoristov na cestah”

Vsem voznikom motornih vozil svetuje, naj bodo izjemno previdni, hitrost svoje vožnje pa prilagodijo razmeram na cesti. “To velja še zlasti na začetku motoristične sezone, ko je asfaltna površina še vedno hladna in ne omogoča optimalne oprijemljivosti pnevmatik, zaradi zime pa  je  lahko  na  vozišču  veliko udarnih jam in peska od zimskega posipa” nameni opozorilo motoristom Oberčkal in še doda, “naj se  se  poleg  tega  tudi  zavedajo,  da  njihove  sposobnosti obvladovanja  motornega  kolesa najverjetneje še vedno niso na ravni tistih iz prejšnjega leta.”

Akcija “POLIGON MOTORIST 2016” bo v soboto, 16. 4. 2016 na gimnazijskem igrišču s pričetkom ob 10. uri. 

motor1

 

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Zdaj imate priložnost, da se vključite v “nov paket” PONI Zasavcev

Regionalna razvojna agencija Zasavje nadaljuje z izvajanjem podpornih aktivnosti za potencialne podjetnike. Objavljen je 2. javni razpis za vključitev vsaj 10 do 11 udeležencev...
-- OGLAŠEVANJE --