-- OGLAŠEVANJE --

V Zasavju je treba pripraviti teren

-- OGLAŠEVANJE --

Dolgoletna profesorica, danes ministrica, jutri pa morda predsednica Republike Slovenije. Dr. Maja Makovec Brenčič je objavila preko 400 znanstvenih in strokovnih objav, velik fokus njenih del je usmerjen v internacionalizacijo podjetij, trženja na podlagi odnosov, mednarodno trženje, prodajo in človeške vire.

Zato je že nekako logično, da bo kot predsednica “aktivno sodelovala v promociji države in privabljanju investicij ter kot promotor slovenskega gospodarstva”. Ministrica obljublja, da bo napela vse moči, da bi tudi kakšna vrata odprla slovenskim podjetnikom.

Zasavje: Treba je pripraviti teren

Poznam tako infrastrukturne kot gospodarske probleme Zasavja, pojasni, ko se srečamo v Hrastniku in potem še v Trbovljah. Pomembna bo podpora gospodarstvu, nadaljuje in še navrže, da se zaveda zasavskih praznih prostorov, objektov potrebnih obnove. “Pripraviti bo treba teren za nadaljnji razvoj.”

Za kandidaturo se je odločila, saj verjame, da je funkcija predsednika države pomembna in mora biti vzor državljanom, Slovenijo pa v mednarodnih vodah predstavljati in zastopati pokončno.

Velik pomen Makovec Brenčičeva daje mladim, verjame, da so sposobni odločanja, zato bi jim podelila volilno pravico že pri 16 letih. Kot profesorica je bila ves čas v stiku z mladimi, verjame, da na njih svet stoji. “Mladi so dovolj zreli za udeležbo, kar potrjujejo tudi raziskave in izkušnje nekaterih drugih držav,” je odločno dejala ob obisku Zasavja. “Če so dovolj stari za študentsko delo in s tem prevzemajo odgovornost, zakaj ne bi podali svojega glasu tudi o odločitvah pomembnih za državo”.

Mentorska shema za mlade je projekt, ki ga načrtuje Makovec Brenčičeva. Mladi naj bi se lažje vključili med delovno aktivne državljane, podporo pa bi nudili tudi starejšim, ki so službo izgubili in jim manjka poguma. Če bo SMC-jeva kandidatka postala prva predsednica Republike Slovenije bo ustanovila še strateški svet, ki bo razpravljal o pomembnih državnih temah in fundacijo za prihodnost, “kjer bi znali najti podporo za vse, so rešitve za mlade, vseživljenjsko učenje pa tisti koncept, ki bo starejše opogumil, da najdejo pot v primeru izgube zaposlitve«.

In še zelo pomembno, doda: “vloga predsednice je, da se odzove, ko država potrebuje glas, pa naj bo to na področju varnostnih tveganj, globalnih izzivov ali česa drugega.”

Prispevek je oglasno sporočilo. Naročnik oglasa je SMC.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Prosto in v celoti obnovljeno 75 m2 veliko stanovanje v centru Trbovelj

Na voljo in vseljivo takoj po podpisu pogodbe je dvosobno stanovanje s kabinetom v Trbovljah, na Trgu revolucije 26.  Družba Spekter oddaja stanovanje v najem...
-- OGLAŠEVANJE --