-- OGLAŠEVANJE --

V Zagorju in Trbovljah poleg neurja s točo še požari in prometne nesreče

-- OGLAŠEVANJE --
“Zadnjih 24 ur je bilo za našo enoto pestro,” so včerajšnje intervencije povzeli v PGD Zagorje-mesto in nadaljevali:
“Prvič so nam zazvonili pozivniki ob 15:45, kjer sta na RC pri mostu čez Savo v občini Zagorje ob Savi trčili osebni vozili. Gasilci PGD Zagorje-mesto ter gasilci PGD Trbovlje-mesto smo proti naletno ter proti požarno zavarovali kraj nesreče, na vozilih izklopili akumulatorje, preprečili iztekanje motornih tekočin. Ekipa podjetja CGP je počistila cestišče. Ekipa NMP je poskrbela za poškodovanko. Na kraju so bili prisotni policisti. Na RC je bila v času intervencije polovična zapora.”
Le nekaj ur kasneje, okoli 19. ure je zagorsko občino zajelo neurje z močnim vetrom in deževjem. Na različnih krajih so posredovali gasilci PGD Zagorje-mesto; Ravenska vas, Kotredež, Čemšenik, Loke, Kolovrat in Izlake, kjer so črpali vodo iz več poplavljenih stanovanjskih hiš, preusmerjali meteorne vode, ki so ogrožale stanovanjske hiše in odstranili na regionalno cesto podrta drevesa. Z intervencijo večjega obsega je zagorska enota zaključila okrog 23. ure.
A spanje zanje ni bilo dolgo. Nekaj čez 3. uro zjutraj so ponovno aktivirali zagorske gasilce, saj je na Izlakah iz neznanega vzroka zagorela lesena hišica ob igrišču. Požar so pogasili gasilci PGD Zagorje-mesto in Izlake.
Pestro dogajanje je bilo tudi v sosednjih Trbovljah, kjer so gasilci posredovali na šestih lokacijah, kjer so črpali vodo, prav tako pa so sodelovali pri gašenju požara, s katerim se je akcija sobotnega dne tudi začela.
V dopoldanskem času so posredovali pri stanovanjskem požaru na Sallauminesu, delo so nadaljevali v sodelovanju z zagorskimi sosedi, kjer se je pripetila prometna nesreča, popoldan pa je ognjenim fantom zagodla še toča.
 
Poplavilo je več poslovnih in stanovanjskih objektov, v naselju Ostenk pa je prišlo še do požara na ostrešju stanovanjske hiše. Na lokaciji še vedno posredujejo gasilci PGD Trbovlje-mesto in PGD Čeče.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

-- OGLAŠEVANJE --