17.7 C
Trbovlje
sobota, 25. septembra 2021
ZON.siAktualnoV Trbovljah zbrali več ton, jutri peljejo direktno v Petrinje

V Trbovljah zbrali več ton, jutri peljejo direktno v Petrinje

Več kot 500 Trboveljčanov je v času 2. Svetovne vojne našlo zavetje in topel dom v Petrinji na Hrvaškem. Zdaj je čas, da se dobrota povrne. Ljudje iz Zasavja so zbrali že več ton hrane, oblačil in ostalih potrebščin. Zbirajo še danes do 20. ure.

V trboveljskem gasilskem domu na Savinjski danes zbirajo hrano in potrebščine za prizadete v potresu. Zbrali so že več ton hrane, oblačil in pripomočkov. Darovali so posamezniki, tudi lokalna podjetja in trboveljska občina.

Kot so nam povedali oblačil ne potrebujejo več. Prav pa pride hrana v konzervi in takšna z daljšim rokom trajanja, prav tako zbirajo še potrebščine za osebno nego.

Potrebuje se: 

Folije za prekrivanje streh, hrana (najbolje konzervirana), voda in osnovni higienski pripomočki, razkužila.

V Trbovljah gasilci zbirajo danes vse do 20. ure. Pomoč je prišla iz vsega Zasavja in prav neverjeten je pogled na ljudi, ki brez besed pomagajo sočloveku, navdušeno dodajo trboveljski gasilci.

Vse zbrano bodo jutri v zgodnjih jutranjih urah odpeljali proti Hrvaški, kjer jih petrinjska civilna zaščita že nestrpno pričakuje. Ob tem pa še opozarjajo, naj se ljudje samovoljno ne odpravijo čez mejo, saj jih bodo policisti zavrnili. Pomoč pripeljana s Slovenije poteka v dogovoru s Hrvaško civilno zaščito in Policijo.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

So drugačni – pa kaj potem! Vsak je dragocen diamant …

Z naraščanjem življenjske dobe narašča tudi število obolelih ljudi za demenco. Alzheimerjeva bolezen je najpogostejši vzrok demence, ki se začne neopazno in postopoma napreduje. Včeraj...

Funk Fu z novim singlom Skica

Pokopališke poti do nove podobe

Obvestilo o POPOLNI zapori parkirišč