23.6 C
Trbovlje
petek, 24. septembra 2021
ZON.siAktualnoV Hrastniku drugo leto gradnja 72 stanovanj

V Hrastniku drugo leto gradnja 72 stanovanj

V sodelovanju z Občino Hrastnik Spekter trenutno pripravlja dokumentacijo, natančneje prilagajajo obstoječe prostorske načrte, ki bodo omogočili optimalnejšo gradnjo.

Gradnjo stanovanj na Resnici bodo prilagodili cenam in razmeram na trgu. Koliko stanovanj bo občinskih, koliko Spektrovih – je še del dogovora, potrdi hrastniški župan Marko Funkl in pove, da sprejemajo morebitna povpraševanja, saj se v postopku priprave načrtov in same gradnje vsebina lahko prilagaja glede na želje in potrebe.

Še v tem mesecu naj bi bila pripravljena idejna zasnova, takrat bo tudi jasno, koliko bo celoten projekt stal. Na hrastniški Resnici naj bi pridobili 72 stanovanj, koliko od tega bo v lasti Spektra in koliko občine, bo odvisno od razmer in povpraševanja na trgu. Gradnja bi se lahko začela v drugi polovici leta 2022, prvi stanovalci pa bi lahko v svoja stanovanja prišli konec 2023.

O načrtih za Resnico pred leti – te pa so bili, kot nam je zaupal hrastniški župan Marko Funkl neprimerni in neizvedljivi:

Bo nastalo novo naselje z dvema blokoma, vrstnimi hišami, parkirišči, večnamenskim objektom …

 

 

 

 

 

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

So drugačni – pa kaj potem! Vsak je dragocen diamant …

Z naraščanjem življenjske dobe narašča tudi število obolelih ljudi za demenco. Alzheimerjeva bolezen je najpogostejši vzrok demence, ki se začne neopazno in postopoma napreduje. Včeraj...

Funk Fu z novim singlom Skica

Pokopališke poti do nove podobe

Obvestilo o POPOLNI zapori parkirišč