23.8 C
Trbovlje
sreda, 28. julija 2021
ZON.siAktualnoV centru Trbovelj bodo zakopali časovno kapsulo

V centru Trbovelj bodo zakopali časovno kapsulo

Tik pred odprtjem atraktivnega virtualnega muzeja rudarstva, zaradi katerega bodo Trbovlje zagotovo bogatejše, so se ustvarjalci – možgani Delavskega doma Trbovlje – domislili še, kako pustiti poseben pečat. Ta bo zapečaten pod kipom v centru mesta. Morda tudi 100 ali več let.

Vaše misli lahko ostanejo “zakopane” v Trbovljah še stoletja

Direktor DDT, Zoran Poznič.

V temelje kipa, ki bo stal med Delavskim domom Trbovlje in Njivo, bodo vstavili časovno kapsulo. Na ploščico bodo vgravirali stavek nekoga izmed vas. Iščejo torej stavek, ki vsebuje pridih današnje dobe v povezavi z našo zgodovino.

Poskusiti ni greh! Svoj stavek zapišite na Facebook stran 4. dritl (povezava TUKAJ) in morda bodo vaše misli zakopane pod rudarskim kipom v centru mesta za nadaljnje generacije. Čas imate do ponedeljka, 12. junija.

Časovna kapsula bo pod podstavkom kipca ostala, “vse dokler se kipa ne naveličajo” šaljivo pravi direktor Delavskega doma Zoran Poznič, ki bo sestavil tudi strokovno komisijo, da bo ta izbrala zmagovalni stavek.

Foto: 4. DRITL

Besede, ki bodo šle v časovno kapsulo bodo seveda podpisane z imenom in priimkom, poudari Poznič in doda, da bodo svoj stavek primaknili tudi ustvarjalci Delavskega doma. Kaj bodo zapisali, pa naj ostane še skrivnost, zaključi direktor.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Priložnost za delo v Dewesoftu. Te zanima?

Trboveljsko podjetje Dewesoft ves čas išče nove sodelavce. V 20 letih kar so na trgu večajo svoje prostore, število zaposlenih in seveda tudi dobiček. Poleg...