31.6 C
Trbovlje
sreda, 28. julija 2021
ZON.siAktualnoV Čemšeniku gradnja dodatnega objekta za vodo

V Čemšeniku gradnja dodatnega objekta za vodo

Izbrani izvajalci Občine Zagorje ob Savi so začeli gradnjo novega objekta črpališča Čemšenik, ki bo iz zajete vode iz horizontalnih drenaž vodo črpal v višje ležeči obstoječi vodni zbiralnik Čemšenik, s predhodno pripravo pitne vode.

V tej fazi bodo ob obstoječem vodnem zbiralniku zgradili objekt za pripravo vode in ostale strojne inštalacije za delovanje sistema. Dela izvaja podjetje AGM Nemec, vodovodne in strojne inštalacije v črpališču in prizidku k obstoječemu vodnem zbiralniku bo opravilo Stavbno ključavničarstvo Borut Žnidar s. p. iz Zagorja, za elektro instalacije in avtomatizacijo pa bo poskrbelo domače podjetje Telfex Inženiring.

Vsa dela so vredna okoli 100.000 evrov, zaključena pa bodo prihodnji mesec. Načrtovana dela morajo namreč biti zaključena in objekt posredovan v obratovanje pred začetkom utrjevanja temeljnih tal pod župnijsko cerkvijo Čemšenik, saj obstaja nevarnost, da se bo ob teh posegih onesnažil obstoječi vodni vir, ki oskrbuje naselje Čemšenik.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Priložnost za delo v Dewesoftu. Te zanima?

Trboveljsko podjetje Dewesoft ves čas išče nove sodelavce. V 20 letih kar so na trgu večajo svoje prostore, število zaposlenih in seveda tudi dobiček. Poleg...