-0 C
Trbovlje
četrtek, 9. decembra 2021
ZON.siAktualnoUkinjajo še eno pošto

Ukinjajo še eno pošto

Zaradi varčevalnih ukrepov Pošte Slovenije naj bi brez svoje pošte kmalu ostali krajani Kresnic.

Po novem pismonoška pošta

Vzrok za takšno odločitev je majhno število opravljenih klasičnih poštnih in tudi drugih storitev na pošti 1281 Kresnice, pravijo na Pošti Slovenije. V sodelovanju z občino Litija so želeli uvesti pogodbeno pošto, a niso našli nikogar, ki bi jo želel prevzeti v upravljanje. Zato zdaj nameravajo v Kresnicah uvesti tako imenovano pismonoško pošto.

“Pismonoška pošta bo krajanom še naprej zagotavljala poštne storitve,” zagotavljajo na Pošti Slovenije: “Poglavitna sprememba je, da pošta ne bo več poslovala v stacionarnih prostorih, temveč bo poštne storitve opravljal pismonoša v dostavnem avtu ob dostavi pošiljk.”

Dobra novica za manj mobilne

Foto: Pošta Slovenije

Kresničani bodo tako ohranili svojo poštno številko in naziv pošte, zato jim ne bo treba menjati osebnih dokumentov. Pismonoša pa bo poskrbel za sprejem, dostavo in izročitev pošiljk; na vnaprej dogovorjenem kraju bo lahko imel vsak dan do 30 minutni postanek.

“Krajani bodo lahko še naprej pošiljali pošiljke, poštne nakaznice, plačevali položnice, dvigovali z osebnih računov NKBM, kupovali znamke, kuverte, dopisnice, srečke in določeno trgovsko blago,” zagotavljajo na Pošti Slovenije. Še več, novost naj bi bila pozitivna tudi za tiste, ki so manj mobilni. Vsa gospodinjstva bodo namreč lahko obisk pismonoše naročila na dom.

Pošta Slovenije bo predlog o uvedbi pismonoške pošte v Kresnicah najprej predstavila občinskemu svetu, ki bo o tem podal pisno mnenje. Nato mora pred uvedbo pridobiti še soglasje Agencije za komunikacijsko omrežje in storitve RS. Po pridobitvi soglasja, najmanj 45 dni pred preoblikovanjem pošte v Kresnicah, pa bo Pošta Slovenije o tem obvestila vse uporabnike.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

FOTO: Nov oder in scenska tehnika, pa luči …!

Potem ko je KC Delavski dom Zagorje pred tremi leti popolnoma obnovil in zamenjal ozvočenje v dvorani in tako omogočil optimalne pogoje za vrhunski...
X