6 C
Trbovlje
sreda, 22. marca 2023
ZON.siAktualno"Tudi sam ne verjamem papirjem"

“Tudi sam ne verjamem papirjem”

Vse, kar se odlaga, je s papirji pokrito, vendar pa je vprašanje, ali papirji odražajo dejansko stanje?

Dvom v zasipne materiale, ki se odlagajo na rudniških površinah nad Hrastnikom in Trbovljami, je bil izražen že mnogokrat. Okoliški prebivalci poročajo o prahu, o smradu …

Vzeli vzorce, ki gredo v analizo

Ob nastopu direktorske funkcije v RTH je Janez Žlak, kot sam pravi, preveril –  “vse, kar se odlaga, je uradno s papirji pokrito”. Ker pa zgolj papirjem tudi sam ne zaupa, so skupaj s predstavnikoma obeh občin konec meseca maja vzeli vzorce na petih različnih mestih. Podrobnejšo analizo bodo naredili v sodelovanju z Inštitutom za varovanje zdravja Celje in Biotehniško fakulteto Ljubljana.

1447070990_čez hrib1

Rezultati 24. junija

Rezultati so predvideni 24. junija, je še povedal Žlak hrastniškim občinskim svetnikom, saj je bilo vzorčenje natančno in analiza naj bi bila podrobna. “Tako bomo ugotovili, kako se dejansko stanje ujema s papirji, ki jih imajo izvajalci”.

Prijava glede rudniških odlaganj je bile podana na Policijsko postajo Trbovlje, na rudnik pa sta se obrnila tudi Ekokrog in Civilna iniciativa.

Žlak je še obljubil, da bodo rezultati javni, občine ter svetniki pa pisno obveščeni.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Urša Haberl na evropskem prvenstvu v Španiji

Od 22. do 26. marca bo v Guadalajari potekalo Evropsko prvenstvo za člane in članice v karateju in para-karateju. V posamezni kategoriji lahko državo...
X