5.8 C
Trbovlje
petek, 1. decembra 2023
ZON.siAktualnoTrčil v ograjo gostinskega lokala in pobegnil. A ne za dolgo ...

Trčil v ograjo gostinskega lokala in pobegnil. A ne za dolgo …

V minulem tednu, vključno z vikendom so policisti na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še:

PP Hrastnik

V petek popoldan so zaradi kršitve javnega reda in miru intervenirali v eni izmed javnih ustanov in zoper kršiteljico, ki je žalila zaposlene vodijo postopek o prekršku

Nekaj pred 18. uro so v Trbovljah obravnavali prometno nesrečo, v kateri je nastala materialna škoda, policisti pa glede dogodka nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Ob 22.30 so obravnavali prometno nesrečo s pobegom, v kateri je bil udeležen voznik avtobusa na relaciji Prebold-Podmeja. Glede na do sedaj zbrana obvestila je nesrečo povzročil voznik osebnega vozila znamke Audi, temnejše barve. O dogodku je bila obveščena pristojna Policijska postaja Žalec.

V soboto ponoči so v Litiji obravnavali prometno nesrečo, kjer je voznik trčil v ograjo vrta enega izmed gostinskih lokalov in po nesreči odpeljal s kraja. Policisti zoper voznika, ki so ga izsledili, vodijo postopek o prekršku

Ob 11.00 uri so v Čemšeniku obravnavali prometno nesrečo v kateri je nastala materialna škoda, policisti pa glede dogodka nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Popoldan so intervenirali v Hrastniku zaradi glasne glasbe in zoper kršitelja vodijo postopek o prekršku.

PP Trbovlje

V ponedeljek v dnevnem času so obravnavali sum kaznivega dejanja poškodovanje osebnega vozila, kjer je do sedaj neznani storilec na parkirnem prostoru razbil prednje steklo. V zadevi še zbirajo obvestila.

V torek so bili obveščeni o požaru vrtne ure, in sicer je bilo ugotovljeno, da je glede na do sedaj znana obvestila do požara prišlo zaradi napačne in dotrajane dimniške napeljave, policisti pa nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja.

V četrtek so prejeli prijavo suma kaznivega dejanja goljufije, kjer je bil zaradi lažnega prikazovanja oškodovan ena izmed trgovin. V zadevi še zbirajo obvestila.

V soboto v večernem času so intervenirali v stanovanju v Trbovljah, kjer je prišlo do spora med izvenzakonskima partnerjema, ki sta bila pod vplivom alkohola. Zoper kršitelja vodijo postopek o prekršku.

V nedeljo so na območju Trbovelj pri kontroli cestnega prometa ustavili 63-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zaradi česar mu je bilo vozilo zaseženo, zoper njega pa bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

PP Litija

V ponedeljek so intervenirali na vlaku kjer zoper kršitelja Zakona o varstvu javnega reda in miru vodijo postopek o prekrških. Ker je nadaljeval s kršitvijo je bil pridržan.

Prometna nesreča z materialno škodo se je zgodila na območju Polšnika med voznikoma osebnih vozil, na vozilih nastala manjša poškodba. Ob izpolnjenih pogojih je bilo izdano obvestilo o odstopu.

V torek so bili obveščeni o dogodku na območju naselja v Litiji, kjer naj bi prišlo do kršitev glede del občana na javni površini.  Elementi kaznivega dejanja ali prekrška niso bili ugotovljeni.

Policisti so na območju Litije zasegli več rastlin – sum prepovedane droge konoplja rastlina. Sledi zbiranje obvestil. Po zaključeni preiskavi bo zadeva posredovana na okrožno državno tožilstvo.

V sredo so obravnavali sum kaznivega dejanja velike tatvine na območju naselja Ribč, kjer je bil odtujen denar iz objekta. Sledi zbiranje obvestil. Po zaključku preiskave bo o vseh ugotovitvah obveščeno Okrožno državno tožilstvo.

Sum kaznivega dejanja velike tatvine na območju Jastrebnika, kjer je bil iz vozila odtujen denar in bančne kartice. Storilec je nato z odtujeno bančno kartico izvršil dvig denarja iz bankomata. Sledi zbiranje obvestil. Po zaključku preiskave bo o vseh ugotovitvah obveščeno Okrožno državno tožilstvo.

V četrtek so litijski policisti pod drobnogledom imeli prometno nesrečo z materialno škodo na območju Vač, z udeležbo dveh osebnih vozil, o tem še zbirajo obvestila.

PP Zagorje ob Savi

V ponedeljek so bili obveščeni o prometni nesreči z manjšimi poškodbami. Udeležencu so izdali obvestilo o odstopu.

V sredo v večernem času so bili policisti obveščeni o onemoglem moškem, ki je zaradi opitosti obležal. Policisti so onemoglega moškega pospremili domov, kršitev pa niso zaznali.

V četrtek so obravnavali prometno nesrečo na parkirišču in pobegom povzročitelja. O dogodku še zbirajo obvestila.

V popoldanskem času so bili obveščeni, da je na železniški postaji Zagorje ob Savi zaparkirano označeno obračališče avtobusa. Na parkiran avtomobil je bilo izdano obvestilo o prekršku.

V nadaljevanju pa so bili obveščeni o večji udarni jami na cesti Trojane – Vransko. Policisti so kraj zavarovali do prihoda vzdrževalca cest, ki je zadevo ustrezno zavaroval do sanacije.

V petek so bili v jutranjem času obveščeni o dogodku, v katerem je lastniku z zasebne površine po klancu navzdol ušel nepravilno zavarovan tovorni avtomobil, ki se je ustavil v bližnjem gozdu. Policisti bodo o dogodku napisali uradni zaznamek.

V nadaljevanju so bili obveščeni o prometni nesreči z manjšo poškodbo v Litiji. Policisti so udeležencema izdali obvestilo o odstopu.

V večernem času pa so bili obveščeni o glasni glasbi na območju Litije, katere pa ob prihodu na kraj niso zaznali.

V soboto so bili v dopoldanskem času obveščeni o najdbi neeksplodiranih ubojnih sredstev na območju Javorja pri Gabrovki. Policisti so zavarovali kraj do prihoda enote za odstranitev NUS, ki sta najdene mine odstranila in jih onesposobila.

V nedeljo v večernem času so bili policisti obveščeni o poškodovanju avtobusne postaje na Izlakah. Po vseh zbranih obvestilih bodo na Okrožno državno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

ZAPORE jutri, zaradi vremenskih razmer, ne bo

Med Zagorjem in Litijo, na cesti za Savo so ponovno aktualne zapore vsako soboto vsaj do konca leta.  A, ker jutri kaže slabo vreme, natančneje...