2.5 C
Trbovlje
sreda, 7. decembra 2022
ZON.siAktualnoTrboveljski policisti v soboto, zaradi alkohola, pobrali 3 vozniška dovoljenja

Trboveljski policisti v soboto, zaradi alkohola, pobrali 3 vozniška dovoljenja

Policisti v Zasavju so v minulem vikendu poleg rednih nalog obravnavali še:

PP Zagorje ob Savi:
– v petek so obravnavali prometno nesrečo z manjšo materialno škodo in pobegom povzročitelja na parkirišču v Zagorju ob Savi. Policisti še zbirajo obvestila.
– obravnavali so tatvino denarnice z vsebino, ki je bila izvršena na območju Trojan.
– obveščeni so bili o goljufiji preko spletnih aplikacij s pomočjo katere je neznani storilec oškodovanko zavedel, da mu je v upanju, da je denarna sredstva nakazala sinu le ta nakazala neznanemu storilcu. Policisti še zbirajo obvestila o storilcu kaznivega dejanja.
– v nočnem času so bili policisti obveščeni, da po Zagorju ob Savi hodi starejša oseba, ki deluje izgubljeno. Policisti so omenjeno osebo izsledili, zaradi očitnih zdravstvenih težav pa je bila na kraj poklicana ekipa NMP, ki je za osebo poskrbela.
– v soboto v nočnem času pa so bili obveščeni o preglasni glasbi. Policisti kršitve niso ugotovili.
– obveščeni so bili o nepravilno parkiranem vozilu, ki je onemogočalo vključitev drugega vozila v promet. Na vozilo je bilo izdano obvestilo o prekršku.

PP Litija:
– v petek so na podlagi odredbe okrajnega sodišča v okolici Litije opravili hišno preiskavo. Med preiskavo so zasegli več vej delno posušene, zelene rastline za katero se sumi, da gre za rastlino konopljo. Zaseženi predmeti bodo poslani v analizo, nato pa sledi prekrškovni postopek.
– v kraju Zagorica so policisti obravnavali prometno nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami. Nesrečo je povzročil voznik motornega kolesa zaradi nepravilnega prehitevanja. Pri tem je motorist utrpel lažje poškodbe in sam poiskal zdravniško pomoč. Sledi zbiranje obvestil in ustrezen ukrep.
– obravnavali so dve tatvini artiklov iz trgovin v Litiji. Sledi zbiranje obvestil.
– v nočnem času so obravnavali kršitev javnega reda in miru, kjer sta se sprla dva občana. Sledi zbiranje obvestil.
– v soboto so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo. Ker sta vozili in voznika izpolnjevala pogoje za udeležbo v cestnem prometu, so policisti izdali obvestilo o odstopu od ogleda nesreče.
– zvečer je bilo na območju Šmartna pri Litiji pri kontroli prometa ugotovljeno, da je voznik osebnega vozila vozil v času, ko je imel veljaven ukrep prepovedi vožnje. Zaseženo mu je bilo vozilo zoper njega pa sledi obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

PP Hrastnik:
– v petek so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru, vendar v razgovorih policisti kršitve niso ugotovili.
– v soboto so bili obveščeni o nesoglasjih med sosedi. kršitev ni bila ugotovljena.

PP Trbovlje:
– v petek so obravnavali tatvino izdelkov v trgovini v Trbovljah in sicer v višini okoli 1000 eurov. Sledi zbiranje obvestil, o vseh okoliščinah pa bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.
– v soboto so v dnevnem času obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, kjer je bilo pri obravnavi ugotovljeno, da je povzročiteljica nesreče vozila pod vplivom alkohola in sicer je opravljen preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,54 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Izdan ji je bil plačilni nalog in začasno odvzeto vozniško dovoljenje.
– v nočnem času so pri redni kontroli prometa imeli v postopku voznika, ki je odklonil preizkus alkoholiziranosti. Omenjenemu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje in zoper njega sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.
– v nočnem času imeli v postopku tudi voznika kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,58 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Tudi temu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje in bo zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.
– obveščeni so bili o kaznivem dejanju, kjer je oškodovanko preko spletnih omrežij kontaktiral neznanec, ter se predstavil kot delavec Microsoft podjetja. Omenjenemu je dovolila upravljanje računalnika na daljavo, za tem pa naknadno opazila, da ji je bilo z računa banke odtujenih 6000 evrov. Sledi zbiranje obvestil, o vseh okoliščinah pa bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Storilci običajno po telefonu kličejo na naključne številke ter prepričajo oškodovance, da je nekaj narobe z njihovim računalnikom. V nadaljevanju ponudijo popravilo ter želijo, da oškodovanec na računalnik namesti aplikacijo za oddaljen dostop. Nato pa zahtevajo plačilo popravila, v nekaterih primerih jim oškodovanci celo zaupajo podatke za dostop do spletne banke, iz katere nato sami opravijo nakazilo na bančne račune. Spletni uporabniki imajo največji vpliv, da se tovrstna dejanja in oškodovanja preprečijo, zato v policiji svetujejo:
ne zaupajte neznancem na spletu, neznancem ne posredujete osebnih ali bančnih podatkov in ne omogočate jim oddaljenega dostopa do svojega računalnika ali spletne
banke, pred kakšnim koli nakazilom sredstev predhodno po spletu preverite prejemnika, pred sklepanjem posla se pozanimajte pri znancih ali strokovnjakih (SI-CERT, policija, banka), če ugotovite, da ste oškodovani, zadevo v čim krajšem času prijavite policiji ter svoji banki.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Košarkarji GESŠ Trbovlje do drugega mesta v Celju

Ob koncu prejšnjega tedna so se dijaki GESŠ Trbovlje udeležili področnega tekmovanja v košarki. Na turnirju, ki je potekalo v športni dvorani Gimnazije Celje...
X