19.6 C
Trbovlje
nedelja, 1. avgusta 2021
ZON.siAktualnoTrboveljski 'nevladniki' gredo v šolo

Trboveljski ‘nevladniki’ gredo v šolo

V akciji »NVO gre v šolo«, ki bo oktobra potekala v Trbovljah, sodelujejo številna lokalna društva in zavodi. Se jim boste pridružili?

Predstavitev nevladnih organizacij iz lokalnega okolja za učence Osnovne šole Trbovlje bo potekala v okviru tedna otroka, v sredo, 5. oktobra, od 10.15 do 14. ure. Organizator dogodka je ZLHT Regionalno stičišče NVO.

Namen akcije »NVO gre v šolo« je predstavitev nevladnih organizacij in njihovih dejavnosti, programov in projektov učencem, staršem in učiteljem. »Učence in njihove starše želimo seznaniti z različnimi prostočasnimi dejavnostmi, z možnostjo aktivnega vključevanja v lokalno okolje. Dejavnosti oziroma programe nevladnih organizacij pa bi se dalo vključiti tudi v izvajanje šolskega učnega načrta,« je pojasnila koordinatorka projekta Irena Planinšek iz ZLHT Regionalnega centra NVO.

Peka, klekljanje, šport, avtomehanična delavnica,…

OŠ Trbovlje
OŠ Trbovlje

Ravnateljica OŠ Trbovlje Klementina Šuligoj je povedala, da so se akciji »NVO gre v šolo« z veseljem pridružili, vključili se bodo vsi učenci njihove šole. Želijo si tudi predstavitev društev, s katerimi šola še ne sodeluje.

V šoli bodo v okviru akcije »NVO gre v šolo« predstavili poklic voznika in avtomehanika, pekli kruh in potico ter klekljali čipke. Predstavilo se bo smučarsko društvo, Društvo prijateljev mladine Trbovlje, karateisti in mnogi drugi.

Po zaključku programa za učence bo na vrsti še okrogla miza s predstavitvijo dela nevladnih organizacij v lokalnem okolju, ki bo namenjena učiteljem razrednega pouka in aktivom, da se spoznajo z nevladnimi organizacijami in njihovimi storitvami, z možnostjo vključitve učencev v prostočasne dejavnosti ter izmenjajo mnenja in izkušnje.

Še je čas, da se jim pridružite

Nevladne organizacije se lahko akciji še pridružijo. Prijave sprejemajo do konca avgusta 2016. Več informacij lahko dobite na telefonski številki 059 927 619 ter na naslovu info@consulta.si.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Toča in neurje, najslabše v Zagorju in Trbovljah

Več gasilskih enot so morali aktivirati trboveljski in zagorski gasilci. Poleg neurja je škodo povzročala tudi toča. Nekatera območja so ostala brez elektrike. Več v...