21.3 C
Trbovlje
četrtek, 16. septembra 2021
ZON.si1+1=2Trboveljskemu šolarju priznanje za zgodbo v angleškem jeziku

Trboveljskemu šolarju priznanje za zgodbo v angleškem jeziku

Pionirski dom – center za kulturo mladih Ljubljana je v letošnjem šolskem letu organiziralo tretji literarni natečaj v tujem jeziku Bodi pisatelj/pisateljica. Učenec 8. razreda OŠ Tončke Čeč Janez Nemec je izmed več kot 170 nadarjenih mladih pisateljev na natečaju prejel priznanje za svoj izvirni literarni prispevek (zgodbo si lahko preberete TUKAJ).

Zgodbe ustvarjali v tujih jezikih

Na natečaju so sodelovali osnovnošolci 3. triade ter srednješolci, ki so se preizkusili v pisanju kratke zgodbe v tujem jeziku. Osnovnošolci so svoje zgodbe ustvarjali v angleščini, srednješolci pa poleg angleščine, tudi v nemščini, francoščini in italijanščini. Vsak avtor je lahko sodeloval z enim neobjavljenim proznim prispevkom, ki je upošteval eno izmed iztočnic razpisa. Besedila so ocenjevale in izbirale strokovne komisije, sestavljene za vsak posamezni jezik. Komisije so izmed vseh poslanih prispevkov izbrale najboljše prispevke za osnovno šolo ter najboljše prispevke za posamezno kategorijo v srednji šoli.

Erika Gajser Bizjak

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Regija bogatejša za novo napravo za novorojenčke

Danes dopoldan je v Splošni bolnišnici Trbovlje potekala krajša slovesnost ob predaji najnovejše naprave za fototerapijo novorojenčkov, ki jo je v okviru projekta T-2 ♥...