-- OGLAŠEVANJE --

Torbe iz Zasavja – za potep v mestu, plažo ali trgovino

Uporabnice Varstveno delovnega centra Zasavje vsak dan ustvarjajo uporabne izdelke, ki jih prodajajo v svojih trgovinicah. Že leta v centru deluje lastni program, ki ga trenutno ustvarjajo štirje mentorji in 26 uporabnikov.

-- OGLAŠEVANJE --

Pri svojem ustvarjanju so uporabniki VDC v Litiji in Zagorju zelo široko usmerjeni. Preizkušajo se na področju ustvarjanja izdelkov iz lesa, zelo uspešno ustvarjajo izdelke iz usnja, recikliranega jeansa, zelo dobri so na področju šivanja in likovno aktivni. Vsi njihovi izdelki so narejeni ročno in na voljo za nakup.

Juta torbe so ročno delo uporabnic VDC Zasavje.

Juta torbe iz lastne linije EKO PREŠITO so hit letošnjega poletja. “Primerne so za nakupe ali kot modni dodatek za potep po mestu. V tem letnem času pa lahko zagotovo dobro služijo tudi na oddihu na morju. Na zalogi imamo pestro izbiro juta torb, izdelamo pa jih lahko tudi po naročilu in tako kupcu omogočimo nakup unikatnega, personaliziranega izdelka, ki je primeren tudi za darilo,” je predstavila Kim Kern Kukovič iz VDC Zasavje in dodala, da vsak uporabnik VDC v Lastnem programu soustvarja del zgodbe po svojih najboljših močeh in zmožnostih, kar zagotovo omenjenemu izdelku daje dodano vrednost. Torbe izdelujejo v treh velikostih – mala, srednja in velika in jih opremijo z jeans žepi, na katere njihove uporabnice vezejo različne motive in vzorce.

Navdihujoči motivi, ki sledijo trendom

Letni časi, živali, lovilec sanj in drugi motivi po navdihu iz življenja na unikatne torbe šivajo spretne roke uporabnic, ki pravijo, da jih šivanje motivov na reciklirane torbe pomirja. “Vezenje je slovenska tradicija. Rokodelstvo je dediščina, ki jo želimo ohranjati. Naši uporabniki res uživajo v ročnih delih – na eni strani izdelujejo izdelke iz lesa in drugih materialov, na drugi strani je šivalni program,” je pojasnila Kern Kukovič. Zaslužek od prodaje izdelkov v VDC razdelijo. Delež namenijo rokodelcem za mesečne plače, uporabniki VDC pa so še bolj veseli deleža, ki ga namenijo izletom, piknikom, letovanju in drugim dejavnostim. Letos so v gostilni na Podkumu izvedli delavnico kuhanja ter povabili glasbene goste. Kern Kukovič nam je zaupala, da zelo radi povabijo Tanjo Žagar, ki je pri njih nastopala že večkrat.

Pohvale za njihove izdelke dobivajo po elektronski pošti in tudi osebno, “nekateri kupci so tako zadovoljni, da pridejo pohvalit kar osebno, ob tem pa nam prinesejo tudi kakšno kavico. Lepih besed so naši uporabniki vedno veseli. Še posebej pa jim je v ponos, ko svoje izdelke videvajo v uporabi pri različnih ljudeh – res jim veliko pomeni, da vidijo, kako kupci v praksi uporabljajo njihove unikatne izdelke”.

Za vse informacije ali nakup jim lahko pišete na info@vdc-zasavje.si ali pokličete na 03 56 69 790.

10 deklet vsak dan ustvarja dragocene unikatne izdelke, ti pa nosijo tudi del njihove, pogoste težke, zgodbe …

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

-- OGLAŠEVANJE --