-- OGLAŠEVANJE --

Tekom vikenda vlomili v 8 vrtnih lop in ukradli žago, kosilnice, agregat

-- OGLAŠEVANJE --

Le dobrih 12 ur je minilo – od 20. ure zvečer preteklo soboto in do naslednjega dne, nedelje, do 9. zjutraj, pa so hrastniški policisti obravnavali kar pet primerov vlomov v vrtne ute ob vrtičkih pri lokalni cesti Hrastnik – Trbovlje oziroma ob cesti “čez hrib.” Kraja iz treh vrtnih lop se je pripetila tudi na območju Kisovca.

Neznani storilec je v obdobju iz sobote na nedeljo pretekli konec tedna neovirano pristopil do petih vrtnih lop ob cesti Hrastnik – Trbovlje in iz ene odtujil motorno žago znamke “Stihl” in kosilnico na nitko neznane znamke ter s tem lastnico oškodoval za cca 500 evrov. Iz druge vrtne ute je odtujil kosilnico na nitko znamke “Alpina” ter s tem lastnico oškodoval za okoli 200 evrov, iz tretje vrtne ute pa pogrešajo kosilnico na nitko znamke “Romba Kawasaki” v vrednosti okoli 700 evrov. Iz četrte vrtne ute oškodovanca je odtujil motorno žago znamke “Ryobi” ter s tem lastnika oškodoval za okoli 150 evrov, v peti pa ni več rdečega-krem agregata neznane znamke, s čimer je lastnik oškodovan za okrog 300 evrov.

Minuli teden in vikend so policisti na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še:

PP Trbovlje:

V ponedeljek so zabeležili poskus vloma v bivalni kontejner v lasti društva iz Trbovelj. Do sedaj neznani storilec je na silo odprl okno in vstopil v notranjost, jo pregledal pri tem pa ni ničesar odtujil.

V nočnem času so obravnavali voznika osebnega avtomobila, 77-letnega Trboveljčana, ki je vozil pod vplivom alkohola (0,52 mg/l v litru izdihanega zraka). Izdan mu je bil plačili nalog in za 24 ur odvzeto vozniško dovoljenje. Pripetil se je tudi poskus vloma v skladiščne prostore trgovine. Neznani storilec je s primernim orodjem zlomil ključavnico na vratih kladišča, vendar ni prišel v objekt.

V sredo so pri redni kontroli prometa v nočnem času, zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja zasegli vozilo 57-letnemu Trboveljčanu, dan pozneje pa so obravnavali kaznivo dejanje tatvine izdelkov iz živilske trgovine, kjer je bilo odtujenih več steklenic alkoholne pijače.

Konec tedna pa …

V petek je v Trbovljah neznanec preko noči iz odklenjenega kombiniranega vozila odtujil mobilni telefon in s tem lastnika oškodoval za okoli 100 evrov.

Policisti so tudi zabeležili, da je v Trbovljah neznanec skozi okno vlomil v prostore veterinarske ambulante in odtujil več medicinskih izdelkov ter s tem lastnika oškodoval za okoli 700 evrov. Obveščeni so bili še o sumu nasilja v družini v Trbovljah. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da 66-letni Trboveljčan že dlje časa izvaja fizično in psihično nasilje nad 58-letno ženo. Zaradi zagotovitve varnosti oškodovanke mu je bil izrečen ukrep prepovedi približevanja.

V soboto v dnevnem času je neznanec na parkirišču v Trbovljah poškodoval vetrobransko steklo osebnega avtomobila ter s tem lastnika oškodoval za okoli 500 evrov.

V večernem času so 27-letnemu Trboveljčanu zasegli neznano snov, za katero se sumi, da je prepovedana droga. Po opravljeni analizi bodo zoper njega izvedli prekrškovni postopek.

V nedeljo v jutranjem času se je v Trbovljah zgodila prometna nesreča, ki jo je povzročil 27-letni voznik osebnega vozila, ki je v križišču izsilil prednost vozniku avtobusa. Pri tem je nastala le materialna škoda.

PP Hrastnik:

V ponedeljek popoldan so policisti posredovali pri sporu med občanoma, v torek dopoldan pa zabeležili izseljevanje prednosti v križišču, ki je privedlo do prometne nesreče ter ob tem za okoli 2.000 evrov povzročene škode. V sredo dopoldan so obravnavali spor med zakonskima partnerjema, popoldan pa imeli postopek z voznikom osebnega avtomobila, ki je v cestnem prometu vozil pod vplivom alkohola (rezultat preizkusa alkoholiziranosti: 0,55 mg/l alkohola v izdihanem zraku). V četrtek dopoldan so obravnavali prometno nesrečo med osebnim avtomobilom in skuterjem, v kateri je nastala manjša materialna škoda. Zvečer so obravnavali prometno nesrečo, kjer je voznik je trčil v robnik in posredovali še ob verbalnem sporu med občanoma iz Zagorja ob Savi.

Hrastniško dogajanje od petka do nedelje

V petek dopoldan so policisti obravnavali dogodek, v katerem je prišlo do trčenja vozila z divjadjo. Pri tem je nastala materialna škoda v višini okoli 400 evrov. V soboto popoldan so občanu zasegli neznano posušeno rastlino, za katero se sumi, da je prepovedana droga. V nedeljo ponoči so obravnavali kršitev javnega reda – zaradi vpitja in glasnega govorjenja so policisti kršitelju izdali plačilni nalog, istega dne popoldan pa so zabeležili verbalni spor med sosedoma, ob čemer so kršitelju izdali plačilni nalog.

Obravnavali so še pet primerov vlomov v vrtne ute ob vrtičkih pri lokalni cesti Hrastnik – Trbovlje oziroma ob cesti “čez hrib, ” kot uvodoma opisano.

PP Litija:

V ponedeljek dopoldan so obravnavali sum kaznivega dejanja goljufije. Neznanec je z lažnim prikazovanjem dejstev glede vlaganja v kripto valute od oškodovanke pridobil okoli 1.500 evrov koristi. Oškodovanka je storilcu po mailu posredovala fotografijo osebne izkaznice in bančne kartice. Storilec je to izkoristil in jo na ta način ogoljufal. “Vse občane
opozarjamo na previdnost in naj neznancem ne pošiljajo svojih osebnih ali drugih podatkov,” opozarjajo policisti. Zvečer so v Bogenšperku in Gozd Reki obravnavali  povoženje divjadi.

V torek popoldan so v Litiji občanu zasegli manjšo količino snovi, za katero se sumi, da je prepovedana droga, v postopku pa so imeli tudi kolesarja, ki je bil pozitiven na testu za sum vožnje pod vplivom drog in mu je bil odrejen strokovni pregled.

V sredo dopoldan so bili obveščeni, da je bila v Črnem potoku na gradbišču najdena ročna bomba iz 2. svetovne vojne. Bombo so na kraju prevzeli in nato uničili pirotehniki. Popoldan so v Litiji v trgovini s kozmetičnimi izdelki obravnavali poskus vloma.

V četrtek so v Renkah obravnavali povoženje divjadi, v petek zjutraj pa so Moravški Gori obravnavali tatvino več piščancev ter v Ribčah zabeležili povoženje divjadi, dopoldan pa zaradi kršitve javnega reda in miru intervenirali na javnem prostoru v Jevnici. Nekaj pred 12. uro so na glavni cesti GII-108 na Spodnjem logu obravnavali prometno nesrečo z manjšo materialno škodo med tremi vozili, popoldan pa so na podlagi podane informacije občanke na Brodarski ulici izvedli ukrep zaradi nepravilno parkiranega vozila, ki je oviralo hojo pešcev. Okoli 14. ure so na lokalni cesti Ribče –Prekar obravnavali prometno
nesrečo, v kateri je voznik osebnega avtomobila trčil v divjad – ob tem je na vozilu nastala manjša materialna škoda. Okoli 17. ure so bili napoteni na prometno nesrečo v naselju Volčja Jama ter na kraju ugotovili, da ne gre za prometno nesrečo, temveč za dogodek.

Tudi v Litiji intervencijsko pester vikend

V petek ponoči so policisti na glavni cesti GII-108 na Zgornjem logu obravnavali prometno nesrečo s pobegom. Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili povzročitelja prometne nesreče in bodo zoper njega ukrepali zaradi storitve več cestno prometnih predpisov.

V soboto dopoldan so obravnavali tatvino registrskih tablic. Po zbranih obvestilih bodo policisti na pristojno državno tožilstvo podali kazensko ovadbo. V večernem času so intervenirali v zasebnem prostoru, ker naj v stanovanju padel moški in se pri tem poškodoval. V sodelovanju s PGD Litija je bilo na silo vstopljeno v stanovanje, moški pa je bil z reševalnim vozilom prepeljan v UB KC Ljubljana.

V nedeljo so policisti v Litiji obravnavali tatvino električnega vitla.

PP Zagorje ob Savi:

V ponedeljek so policisti obravnavali prometno nesrečo, ki jo je povzročil do sedaj neznani voznik tovornega vozila, v torek so zabeležili primer povoženja divjadi, kjer je nastala manjša materialna škoda, pa tudi kaznivo dejanje tatvine izdelkov v eni izmed živilskih trgovin v Zagorju ob Savi.

V petek so znova obravnavali primer povoženja divjadi, kjer je nastala manjša materialna škoda, dan pozneje pa je bilo ob vlomu v tri vrtne ute na območju Kisovca odtujenih več vrtnarskih pripomočkov in orodja. V nedeljo so ponovno zabeležili vlom, tokrat v ograjen skladiščni prostor, od koder so bile odtujene jeklenke plina.

 

 

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Pirotehniki civilne zaščite uničili tri ubojna sredstva

PP Hrastnik Policisti so obravnavali prometno nesrečo s pobegom na parkirišču, kjer je neznani voznik z neznanim vozilom trčil v parkiran osebni avtomobil in s...
-- OGLAŠEVANJE --