5.4 C
Trbovlje
sobota, 23. oktobra 2021
ZON.siAktualnoSvetniki predčasno o direktorju Zdravstvenega doma

Svetniki predčasno o direktorju Zdravstvenega doma

Občinski svetniki bodo pohiteli in o novem direktorju Zdravstvenega doma Trbovlje odločali v naslednjih dneh na korespondenčni seji.

Poleti že začel z delom

Če bodo soglašali, da direktor postane njihov svetniški kolega Denis Tomše, naj bi ta poleti že zavihal rokave in se lotil dela. “V sedanji službi imam odpovedni rok, a se bom po dokončnem imenovanju z delodajalcem o njem individualno dogovoril,” pravi Tomše, ki bo tudi po imenovanju za direktorja ostal občinski svetnik na listi SMC.

Po besedah trboveljske županje Jasne Gabrič so bili člani sveta zavoda Zdravstvenega doma Trbovlje soglasni pri Tomšetovi potrditvi, zdaj mora njegovo imenovanje obravnavati še komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja. Vsi občinski svetniki pa so se strinjali s korespondenčno sejo na to temo, redna seja bo namreč šele 19. junija.

“Iskati bo moral rešitve”

Jasna Gabrič

“Glede na to, da je dobil podporo sveta zavoda, ima Tomše tudi mojo podporo. Moj cilj je, da zdravstveni dom čim prej dobi direktorja. Želim si dobrega sodelovanja, predvsem v smislu, da bo direktor, ki se bo zavedal situacije celotne lokalne skupnosti, ne le enega zavoda,” je povedala Gabričeva.

Občina je kot ustanoviteljica pred kratkim za obnovo elektroinštalacij v stavbi zdravstvenega doma namenila 60.000 evrov, zdaj pa Gabričeva pričakuje, da bo novi direktor iskal predvsem rešitve in ne računal le na sredstva iz občinskega proračuna.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Cel mesec popolnih občasnih ZAPOR na cesti Zagorje – Litija

Zaradi sečnje dreves bodo na cesti Litija - Zagorje, natančneje na območju Litija - Spodnji Log popolne kratkotrajne zapore do 30 minut. Zapore so...