-- OGLAŠEVANJE --

Švagan: Cene gradbincev v nebo in veljajo le po nekaj dni

-- OGLAŠEVANJE --

Zagorski občinski svetniki so se na včerajšnji seji med drugim seznanili s poročili poslovanja v minulem letu v podjetjih Komunala Zagorje in Ceroz, z delom Medobčinskega inšpektorata in redarstva Zasavje ter zagorskih policistov na zagorskih ulicah, opravili so nekaj imenovanj v javne zavode oziroma podjetja in se seznanili s tekočimi aktivnostmi občinske uprave. 

Župan Matjaž Švagan je med drugim povedal, da imajo v teku zbiranje ponudb za rekonstrukcijo mostov čez Orehovico in rekonstrukcijo mostu čez Medijo na Izlakah ter obnovo mostu in gradnjo krožišča ob vhodu v mesto za Savo. Odprt je tudi še razpis za obnovo lokalnih cest, vendar bo treba počakati na odpiranje ponudb, da bodo videli, kaj od načrtovanega bodo lahko spravili pod streho. Cene gradbincev gredo namreč v nebo, je dejal Švagan in povedal, da ponujene cene izvajalcev zdaj veljajo samo nekaj dni, saj se nenehno spreminjajo, ponujene vrednosti za izvedbo del pa so med 40 in 80 odstotkov višje od projektantskih. Trg se namreč sooča s pomanjkanjem izvajalcev, ti pa z draginjo na vseh področjih, predvsem pri asfaltu, je še pojasnil župan. 

Junija selitev 50.000 knjig v nove prostore knjižnice

A na občini vseeno ostajajo optimistični in upajo, da bodo zastavljene projekte vendarle izpeljali. Med temi so denimo tudi nova igrala na Narofu na Izlakah in nov fitnes center s prav tako novimi igrali in gostinsko ponudbo v Evroparku. Po Švaganovih besedah bi to moralo biti urejeno do avgusta, že junija pa se bo v nove, za 200 kvadratnih metrov večje prostore pričela seliti tudi Knjižnica Mileta Klopčiča Zagorje. Tja bodo preselili 50.000 knjig, občina pa se pri investiciji nadeja sofinanciranja ministrstva za kulturo. Kot je dejal Švagan, čakajo na podpis pogodbe za 35-odstotno financiranje projekta, za katerega je sicer občina v proračunu namenila 390.000 evrov. 

So pa svetniki na seji med drugim potrdili tudi zvišanje vrednosti projekta razširitve sistema daljinskega ogrevanja s priključitvijo vrtca Center in prostorov Šklaba ter na Cesti 9. avgusta, kjer so že izvedli nekaj investicijsko vzdrževalnih del na kotlovnici. So pa ob izvajanju investicije na zagorski knjižnici ugotovili dejansko stanje toplovodnega omrežja na odseku KC Delavski dom Zagorje – Cesta Borisa Kidriča 4, kjer strokovne službe predlagajo, da bi bilo smiselno in optimalno vzporedno z izvajanjem investicijskih del na knjižnici, urediti oziroma zamenjati tudi cevi daljinskega ogrevanje na tem odseku.

Pavlovič bo direktor še nadaljnja 4 leta

Marko Pavlovič bo še naprej direktor Mladinskega centra Zagorje ob Savi

Iz pridobljenih ponudb in ocen strokov izhaja, da bi občina za zamenjavo in ureditev toplovodnega omrežja na odseku KC Delavski dom Zagorje – Cesta Borisa Kidriča 4 rabila dodatnih 53.000 evrov, za katera so občinski svetniki dali zeleno luč, da jih občina lahko prerazporedi s postavke za vodni zbiralnik Strahovlje. Na občini so namreč ocenili, da za to investicijo ne bodo potrebovali toliko sredstev, kot so jih načrtovali. Za sistem daljinskega ogrevanja pa bodo tako po novem namenili 117.886 evrov. 

Občinski svetniki so na seji med drugim potrdili Marka Pavloviča za vnovičen mandat direktorja Mladinskega centra Zagorje ob Savi, potrdili so člane občinske volilne komisije za prihodnja štiri leta in opravili menjavo člana sveta Zasavske ljudske univerze, kjer bo Amalijo Kuder nadomestil Tomo Anžič. V občinski volilni komisiji bodo sedeli Sara Regancin, Sašo Ostrožnik, Tomaž Lavrič, Pavel Kotar, Ivan Dobčnik, Tjaša Polc, Urh Maček in Luka Tori. 

SORODNI ČLANKI:

V Zagorju kmalu nov odlok o NUSZ: Nič več spodbud za podjetja?

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Svetovno znana imena v Zasavju zaradi slovenskega znanja

Lokalna ponudba za goste iz različnih strani sveta Po slavnostni otvoritvi v Delavskem domu Trbovlje, katere so se udeležili gostje iz 49 držav sveta, je...
-- OGLAŠEVANJE --