12 C
Trbovlje
četrtek, 5. oktobra 2023
ZON.siAktualnoŠtirje scenariji za razvoj

Štirje scenariji za razvoj

O različnih možnostih razvoja mobilnosti v občini Trbovlje bo danes, 17. oktobra, ob 18. uri, v Delavskem domu Trbovlje potekala 2. javna razprava v okviru priprave Celostne prometne strategije.

Na drugi javni razpravi bodo udeleženci lahko najprej prisluhnili predstavitvam osnutka analize stanja in trendov ter različnih možnih poti razvoja mobilnosti v občini – tako imenovanih scenarijev, vključno z njihovimi učinki na življenje prebivalcev občine Trbovlje. V dveh delih razprave pa bodo najprej udeleženci podajali svoje komentarje in predloge glede analize stanja, nato pa še glede najbolj optimalnih oblik razvoja mobilnosti v občini.

600 občanov izpolnilo anketo

Srečanje bo nova priložnost za vse zainteresirane občanke in občane, predstavnike strokovnih institucij, občinske uprave, nevladnih organizacij in gospodarstva, da s svojimi mnenji in predlogi sooblikujejo strategijo, ki bo imela nedvomno velik vpliv na vaš vsakdanjik v prihodnjih desetletjih. Podobno kot po prvi javni razpravi bo nabor predlogov in komentarjev z druge javne razprave predstavljen v poročilu in upoštevan pri nadaljnji pripravi strategije.

Na prvi razpravi o pripravi Celostne prometne strategije junija letos so številni Trboveljčani in Trboveljčanke aktivno sodelovali pri določanju glavnih problemov in potreb na področju prometa in mobilnosti, ki jih mora nasloviti ta strategija. Od junija do septembra 2016 je skoraj 600 občanov izpolnilo anketni vprašalnik, 10 predstavnikov različnih organizacij pa je sodelovalo v pogovorih o obstoječem stanju in o potrebah povezanih z mobilnostjo.

“Vsa do sedaj zbrana mnenja in predlogi so bili obravnavani in ustrezno upoštevani pri pripravi osnutka analize stanja in pri oblikovanju različnih scenarijev prihodnjega razvoja mobilnosti v občini,” so povedali pripravljavci strategije pod vodstvom podjetja Locus iz Domžal.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Štiri stanovanja, najcenejše 9000 evrov, najdražje 25 tisočakov

Kar štiri stanovanja v isti stavbi so naprodaj. Občina Hrastnik bo v zasebne roke prodala nepremičnine na naslova Cesta 1. maja 44 v Hrastniku.  Stanovanje...