Steklarji udarili po mizi

"Odločili smo se za tožbo," pravijo v Steklarni Hrastnik.

0
28

Rok, v katerem bi morala TET v lasti državnega HSE, vrniti Steklarni Hrastnik 400.000 evrov, ki jih je le ta založila za TET ter s tem omogočila zaključek več kot 20 let dolge zgodbe, je namreč potekel.

“Menimo, da bi TET morala kot največji onesnaževalec v Zasavju, kar potrjuje tudi študija, ki sta jo leta 2007 financirala TET in Lafarge Cement, končno prevzeti odgovornost nase in vrniti Steklarni Hrastnik 400.000 evrov, ki jih je založila za TET,” pravijo steklarji.

Božičnica bo!

V Steklarni se zavedajo, da sodni mlini meljejo dolgo, vendar “preprosto ne smemo in ne moremo več popuščati in prevzemati še večjega bremena odgovornosti, za katerega nismo odgovorni. Kljub vloženi tožbi se bomo pogajali naprej, v upanju, da dosežemo dogovor mimo sodnih poti.”

Kljub prelaganju odgovornosti TET in izogibanju plačila 400.000 evrov, bodo v Steklarni Hrastnik nagradili zaposlene. »Žal to ne bodo nagrade v višini, ki bi si jih steklarji za uspešno, a trdo delo v letu 2016, zaslužili, a menimo, da je prav, da nagradimo naše zaposlene in jim tudi tako pokažemo, da cenimo njihovo delo,« pravijo v Steklarni Hrastnik.

SORODNI ČLANKI:

Zaradi izogibanj TET-a steklarji brez božičnic?

PUSTI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here