-- OGLAŠEVANJE --

Ste pripravljeni na novo dobo prireditev? V zasavskih kulturnih centrih so!

-- OGLAŠEVANJE --

Sproščanje ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa na ustaljene tirnice vrača tudi množične prireditve. V zasavskih kulturnih ustanovah so se na to pripravljali že dlje časa, pravijo, tako da se prihodnjih mesecev veselijo, čeprav opažajo, da so se ljudje obiskovanja prireditev odvadili in so glede tega še vseeno nekoliko previdni. Za še večjo obiskanost koncertov in podobnih dogodkov v pomladnih mesecih bo pomembna prelomnica tudi trenutek, ko v notranjih prostorih ne bo več treba nositi zaščitnih mask, menijo.

“Vse se je začelo na veliko dogajati, veliko je povpraševanja izvajalcev, da bi nastopali v Trbovljah, dva večja koncerta pa pripravljamo v aprilu, ko bodo pri nas nastopili Perpetuum Jazzile, in nato v maju še Mi2,” se sprostitve protikoronskih ukrepov veseli Špela Pavli, direktorica Delavskega doma Trbovlje (DDT).

Špela Pavli, direktorica DD Trbovlje

Vse vrste ukrepi so namreč bistveno vplivali na obiskanost tistih prireditev, ki so jih vendarle lahko izvedli, posledično to pomeni tudi bistveno manj prihodkov. Za omenjena koncerta so se tako odločili predvsem zato, ker z njima lahko nagovorijo tako rekoč vse generacije in si na ta način zagotovijo dobro obiskanost in nenazadnje tudi pozitiven poslovni izid samih dogodkov, je pojasnila.

Načrtujejo več poletnega večernega dogajanja

V DDT sicer v marcu potekajo srečanja različnih trboveljskih društev, ki so jih v preteklem obodbju morali odpovedati oziroma prestaviti na kasnejši datum. S takšno dinamiko dogodkov so zadovoljni, je dejala Pavlijeva, saj dosti več dogajanja načrtujejo v drugi polovici maja in nato čez poletne mesece. V pomladnih mesecih bodo tako poskušali nadomestiti manko od plačljivih prireditev, medtem ko bo poletje čas za brezplačne dogodke na prostem.

Letos nameravajo na parkirišču med DDT in kavarno ZMŠT postaviti oder, ki bi bil tam celo poletje in bi bilo tudi poletnih prireditev več kot v preteklih letih. “Verjamemo, da ne gredo vsi ljudje poleti na dopust, da jih veliko ostane tudi doma in tako bi bilo lepo, če bi bilo več večernega dogajanja,” je prepričana Pavlijeva.

Zagorjani v nove prireditve s prenovljenim odrom

Podobno se kljub povečanemu povpraševanju po nastopanju na njihovem odru svojega programa držijo tudi v Kulturnem centru Delavski dom Zagorje. “Načrtujemo gledališke predstave, včeraj je bila otvoritev prenoveljenega odra, danes koncert Prifarcev in Marka Škugorja ob materinskem dnevu,” je le nekaj bližnjih dogodkov naštela direktorica Karmen Cestnik.

Karmen Cestnik, direktorica KCD Zagorje

Pravi, da se sicer malo boji, da so se ljudje odvadili hoditi na prireditve, a hkrati nekoliko nenavaden pojav, ko je zanimanje za dogodke precejšnje, so pa ljudje še vedno skeptični za obisk prireditev. Po njenem mnenju so tu še vedno velik dejavnik zaščitne maske, zato verjame, da bo po odpravi še tega ukrepa, veliko lažje pripeljati ljudi tudi v gledališke in koncertne dvorane.

Prav tako zaenkrat še nimajo zanimanja šol in vrtec za izvedbo prireditev zanje, zato otroških dogodkov še ne načrtujejo prav veliko, je povedala Cestnikova, ki meni, da se bodo posledice epidemije še nekaj časa čutile tudi na strani izvajalcev, saj morajo ansambli v primeru okužbe s koronavirusom nastope še vedno odpovedati.

V Hrastniku stavijo na Rdeče revirje, Kamerata in Funšterc

V Kulturno rekreacijskem centru Hrastnik, kjer poleg kuturnega pokrivajo še športno, turistično in mladinsko področje, se prav tako v največji meri osredotočajo na poletni program prireditev, je povedal direktor Miha Mirt. Uvod vanje bo tudi letos festival Rdeči revirji, sledila bo druga edicija filmskega festivala delavskega filma Kamerat in jeseni še jubilejna 10. izvedba festivala stekla in zasavske kulinarike Funšterc.

V Hrastniku bo uvod v poletne prireditve spet festival Rdeči revirji.

Vmes se bo zvrstilo tudi še nekaj manjših prireditev, na primer slikarski tečaj, proslave ob državnem in občinskem prazniku, Hrastnik trail na Kalu in podobno, našteva Mirt, ki sicer z ekipo na vseh področjih beleži manj številčen obisk kot v predkoronskih časih, a se s sproščanjem ukrepov nadejajo, da se bodo te številke pričele dvigati.

“Ljudje so pogrešali druženje in so se pričeli vračati na prireditve,” pravi in dodaja, da zdaj predvsem “lažje dihajo” tudi zato, ker ni več tako rigoroznih ukrepov glede števila ljudi, ki lahko obiščejo posamezno aktivnost. “Če dvorano zapreš, fiksni stroški ostanejo, čeprav si brez lastnih dohodkov,” je poudaril Mirt.

SORODNI ČLANKI:

Pustna dogajanja v Zasavju BODO!

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Napihal čez 1 mg/l in kar na licu mesta ostal brez izpita

Policisti so minuli vikend na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še: PP Hrastnik V petek je bila občanu zasežena zelena rjava posušena rastlina (sum konoplja)...
-- OGLAŠEVANJE --