0.2 C
Trbovlje
sreda, 6. decembra 2023
ZON.siAktualnoSprejem za svetovnega prvaka

Sprejem za svetovnega prvaka

V telovadnici OŠ Ivana Kavčiča na Izlakah danes, ob 17.45, pripravljajo slovesni sprejem za Tilena Zajca, prvega Slovenca, ki je osvojil naslov svetovnega prvaka v pointfightingu in hkrati zmagovalca svetovne serije tekmovanj, ter njegovega trenerja Srečka Rozmana.

Za Karate kluba Pon-Do-Kwan Izlake se je na WAKO Svetovnem prvenstvu v kickboxingu v Budimpešti minuli teden zgodil zgodovinski dogodek.

Zmagovalec svetovne serije preteklega leta

Po zmagi nad Mehičanom vedelo, da bo Tilen nosilec ene izmed medalj na Svetovnem prvenstvu na Madžarskem. Kakšne barve bo, se je do zgodovinskega petka samo ugibalo. V polfinalu je v četrtek premagal težkega nasprotnika iz Belgije, nato pa je sledil le še dan, ko so podporniki v ‘živo’ spremljali borbo izlaškega junaka, trošili glasilke, držali pesti in bili v mislih ves čas z njim.

V finalni borbi minuli petek je Tilen premagal prvaka Irske McDerrmota in zmagoslavno dvignil roki v zrak … Pečat na osvojeni naslov je bil v soboto, ko je WAKO Kickboxing zveza razglasila še zmagovalce svetovne serije za preteklo leto. Zmagovalec v konkurenci od 69 do 74 kg je bil ponovno Tilen, ki je osvojil najvišje število točk na mednarodnih turnirjih svetovne serije v preteklem letu v omenjenih kategorijah. To je uspelo samo šestim borcem v različnih kategorijah.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

V Hrastniku dokončali Pumptrack

Že ta teden bo otvoritev kolesarskega poligona v Hrastniku. S tem objektom želijo dodati zagon športnemu duhu in omogočiti novim generacijam in športnim entuziastom...