-0 C
Trbovlje
četrtek, 9. decembra 2021
ZON.siAktualnoSpekter nič več "zasavski". Bodo kaj vlagali v stanovanja?

Spekter nič več “zasavski”. Bodo kaj vlagali v stanovanja?

Končala se je 5 letna saga prodaje Spektra, je včeraj ponosno naznanil direktor RTH Janez Žlak, že kot zastopnik bivšega lastnika.

Spekter in s tem vseh 2100 lastniških stanovanj in 4000 stanovanj v upravljanju je v lasti Stanovanjskega sklada, Spekter pa po novem hčerinska družba sklada.

Spekter do 2025 v eni družbi z stanovanjskim podjetjem v Ravnah

Da sprememb za Zasavce naj ne bi bilo, je ob prihodu v Trbovlje obljubil direktor sklada Črtomir Remec. Sklad celo povečuje število zaposlenih, je dejal. Spektru pa se obeta pripojitev stanovanjski družbi v Ravnah na Koroškem. Večina stvari trenutno ostaja enakim, saj “nismo želeli na hitro stvari postavljati na glavo” je še dodal Remec.

Žlak in Remec

Spekter je v zadnjih letih v stanovanja vlagal minimalno, kar so občutili tudi stanovalci. Koliko bo vlaganj v prihodnjem letu Remec ni želel komentirati, po programu, ki ga pripravlja direktor Stanislav Sotlar pa naj bi vlaganj bilo toliko, kot do sedaj. Torej približno milijon evrov v dveh letih.

Kdo bo sedel na direktorskem stolčku?

Direktor ta trenutek še Stanislav Sotlar.

Sotlar ostaja na čelu Spektra do razpisa za direktorja, ki bo enkrat v naslednjem letu. Ali se bo na nov razpis prijavil, še ni razmišljal, pravi. So se pa v javnosti že pojavila imena. Vprašali smo Janeza Žlaka, ki o kandidaturi menda še ni razmišljal, bi se pa zato odločil le, če bi bilo mogoče voditi obe družbi, torej RTH in Spekter. Drugo ime prihaja iz Zagorja, Gregor Brinjevec direktor Stanovanjskega podjetja Zagorje nam je prav tako dejal, da o tem ni razmišljal, da niti ne ve, kakšna bo politika novega lastnika. In še zadnji, o katerem se šušlja je Borut Dolanc, ki je že vodil Spekter, a nam je v telefonskem pogovoru zatrdil, da se na razpis zagotovo ne bo prijavil.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Zasavski premog bo na prestižni podelitvi Grammyev

Zasavski ustvarjalki Marjeti Hribar je uspel velik preboj v Ameriko! Izdelki blagovne znamke Koulmi izpod njenih rok, katerih osnovna surovina je premog, bodo namreč...
X