5.4 C
Trbovlje
sobota, 23. oktobra 2021
ZON.si1+1=2Šolstvo in gospodarstvo z roko v roki

Šolstvo in gospodarstvo z roko v roki

Tokrat prva konferenca TRiii v organizaciji Srednje tehniške in poklicne šole Trbovlje je uspela, so zadovoljno oznanili organizatorji.

Konferenca je bila razdeljena v več sklopov, začelo pa se je s pomenom povezave med srednjim šolstvom in gospodarstvom. Staša Baloh Plahutnik z Gospodarske zbornice Slovenije in Regionalnega centra za razvoj Zasavje je pozdravila inovativnost dijakov in njihovo ustvarjalnost, nadaljeval je direktor Zavoda za šolstvo, dr. Vinko Logaj in poudaril pomen ustvarjalnosti in inovativnosti že v šoli, kjer se dijaki pod mentorstvom učiteljev razvijajo v radovedne  in navdušene raziskovalce.

Priložnost v dobrem sodelovanju je tudi povezava lokalnega okolja ter šolstva, kar sta na dogodku izpostavila Elido Bandelj, direktor Centra za poklicno izobraževanje RS ter Slavica Černoša iz Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.

Primeri dobrih praks sodelovanja šol z gospodarstvom v Sloveniji poleg Šolskega centra Škofja Loka, Srednje šole tehniških strok Šiška, Šolskega centra za kemijo, elektrotehniko in računalništvo Celje tudi STPŠ Trbovlje.

V zadnjem delu konferenco so dijaki STPŠ predstavili svoje zaključne maturitetne naloge. Udeleženci so bili navdušeni nad inovativnostjo dijakov, njihove naloge pa so bile toliko bolj zanimive tudi, ker so končne izdelke pokazali na razstavi.

Avtor, foto: Urška Kuhar, STPŠ, ZON.si

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Cel mesec popolnih občasnih ZAPOR na cesti Zagorje – Litija

Zaradi sečnje dreves bodo na cesti Litija - Zagorje, natančneje na območju Litija - Spodnji Log popolne kratkotrajne zapore do 30 minut. Zapore so...