17.2 C
Trbovlje
petek, 1. decembra 2023
ZON.siAktualnoSmreka ogroža pohodnike

Smreka ogroža pohodnike

“Na poti na Mrzlico, iz smeri Podmeje, planince ogroža drevo, deblo smreke, ki se je zataknilo v veje dreves. Gozdarji bi ga zaradi varnosti morali odstraniti,” je posvaril bralec.

Območje na Savinjski strani

Lokacijo, ki je približno 100 metrov od začetka strmega asfalitranega klanca na poti do Mrzlice, si je danes ogledal trboveljski revirni gozdar Milan Bajda. Ugotovil je, da območje ni v njihovi pristojnosti, ampak v pristojnosti Zavoda za gozdove Slovenije, OE Celje in zagotovil, da bodo pristojne obvestili.

“Suh smrekov vrhač je najbrž med vetrolomom pristal na vejah sosednjega drevesa in predstavlja potencialno nevarnost. Zavod za gozdove Slovenije, ne glede na to, katera območna enota pokriva ta primer, težko prispeva k rešitvi problema. Ogrožujoč vrhač morata odstraniti lastnik gozda ali pa upravljalec ceste, ki je odgovoren za varnost v prometu,”  pravi Boštjan Pihler iz Zavoda za gozdove Slovenije, vodje KE Zagorje.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Mladoletnik na neregistriranem mopedu, za povrh pa še napihal

Minuli teden so policisti na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še: PP Hrastnik V ponedeljek ob 13. uri v Trbovljah prometno nesrečo z materialno škodo,...