-- OGLAŠEVANJE --

Skoraj 400 Zasavcev do dela

Če primerjamo število brezposelnih aprila 2015 in letos, so podatki spodbudni - skoraj 400 brezposelnih Zasavcev je sklenilo delovno razmerje.

-- OGLAŠEVANJE --

Kaže nam bolje kot lani

V primerjavi z lanskim aprilom je bilo v letošnjem aprilu skoraj 400 manj registriranih brezposelnih v območni službi Trbovlje, kamor sodijo občine Hrastnik, Trbovlje, Zagorje in Litija, brezposelnost se je tako znižala za 9,2 %.

Statistika kaže, da se je število brezposelnih Zasavcev nekoliko znižalo vsak mesec v letošnjem letu. V primerjavi z marcem letos pa se je aprilska brezposelnost v Zasavju zmanjšala za 2,8 %.

število brezposelnih v zasavju 2016

V Zasavju je po podatkih Zavoda največ brezposelnih oseb starih med 30 in 39 let, z osnovnošolsko ali nižjo izobrazbo, ki so dolgotrajno brezposelne, največ je tistih, ki so na zavodu prijavljeni že 36 in več mesecev.

Javna dela še tretjič letos

Na Zavodu za zaposlovanje so pravkar objavili tretje javno povabilo za zaposlitev preko javnih del za leto 2016. Na voljo je še 1,2 milijona evrov za predvidenih 220 vključitev dolgotrajno brezposelnih, območni službi Trbovlje bodo namenili 56.000 evrov.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Iz pašnika v Ravenski vasi je neznani tat odpeljal koze

PP Trbovlje Policisti so obravnavali prijavo kaznivega dejanja zatajitve. Prijaviteljica je na območju Trbovelj izgubila mobilni telefon znamke Xiaomi Redmi note 11, ki si ga...
-- OGLAŠEVANJE --