31.6 C
Trbovlje
sreda, 28. julija 2021
ZON.siAktualnoSamostojni podjetniki in mikro podjetja pozor! Na voljo so brezplačne zaščitne maske

Samostojni podjetniki in mikro podjetja pozor! Na voljo so brezplačne zaščitne maske

Dobra novica za mikro podjetja in samozaposlene! Mikro podjetja z do 4 zaposlenimi in samozaposleni lahko pri svoji območni zbornici brezplačno dobijo 150 zaščitnih mask na vsakega zaposlenega. S prijavo pohitite, saj je zanimanje izjemno, poudarjajo tako na hrastniški kot trboveljski zbornici. 

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije je iz blagovnih rezerv nabavila pet milijonov mask. Maske lahko naročite samo preko obrazca, ki je objavljen na www.ozs.si/maske. Maske so namenjene tako članom kot nečlanom, poziv pa je odprt do 15. novembra oziroma do razdelitve vseh razpoložljivih zaščitnih mask. Samozaposleni tako lahko dobi največ 150 mask, podjetje s 4 zaposlenimi pa 600.

Na trboveljski zbornici je zanimanje tako veliko, da direktorica Teja Urbanija meni, da bo 24 tisoč mask, kolikor jih bodo imeli na voljo, zagotovo zelo hitro pošlo. “Podjetniki, prijavite se čim prej!” poziva. Obrtno-podjetniška zbornica Trbovlje bo dobila 480 škatel s po 50 maskami.

Zanimanje za maske je ogromno tudi med hrastniškimi podjetniki, potrjuje Branka Dolinšek, sekretarka Območne obrtno-podjetniške zbornice Hrastnik. Tej območni zbornici, ki je med vsemi 62 območnimi zbornicami najmanjša, pripada 300 škatel mask oziroma 15 tisoč mask. Vesela je, da je bila OZS pri pogajanjih z gospodarskim ministrstvom uspešna in se je pri oblikovanju ukrepov znotraj PKP 5 dobro izpogajala, ob tem pa spomnila na razpis agencije Spirit, ki je maske zagotovila samo podjetjem z več kot petimi zaposlenimi.

Kdaj bodo prijavljeni maske lahko prevzeli na svoji območni zbornici, še ni jasno, saj morajo na OZS še pripraviti “razrez razvoza paketov,” je pojasnila Teja Urbanija. Bodo pa vse, ki se bodo prijavili pravočasno, o tem takoj obvestili.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Priložnost za delo v Dewesoftu. Te zanima?

Trboveljsko podjetje Dewesoft ves čas išče nove sodelavce. V 20 letih kar so na trgu večajo svoje prostore, število zaposlenih in seveda tudi dobiček. Poleg...