14.5 C
Trbovlje
nedelja, 19. septembra 2021
ZON.siAktualnoRudniški objekti v zasebne roke. Težava pri Štircu.

Rudniški objekti v zasebne roke. Težava pri Štircu.

V Zasavju je še cel kup turističnih in rekreacijskih objektov, ki so pod lastništvom državnega rudnika v zapiranju. Pred kratkim nam je direktor RTH Janez Žlak potrdil, da so se dogovorili za prodajo koče na Planini. Dosedanji najemnik bo zanjo odštel okoli 80.000 evrov, prodaja naj bi bila zaključena nekje do konca meseca.

korenine prapretnoDogovori potekajo tudi za nogometno igrišče, piknik prostor in prostor za balinanje v Prapretnem – na Koreninah. Društvo, ki že vsa ta leta skrbi za “korenine” bo sedaj nepremičnino od rudnika za okoli 10.000 evrov tudi odkupilo.

Težave zaradi najemnih pogodb

Težava pa je nastala pri tenis igrišču v Hrastniku. Prijeten prostor tik nad mestom z igriščem za odbojko in tenis igrišči – Štirc. Teniški klub je sicer tisti, ki ima interes za upravljanje le tega še vnaprej in dogovori so že stekli. Tik pred zaključkom posla pa se je pojavila težava s prejšnjimi pogodbami. Najemna pogodba je napisana zelo splošno, pojasnjuje Žlak, zato se je pojavila dilema, ali to rudnik sploh lahko proda kar direktno ali bo potreben javni razpis. Predsednik teniškega kluba Samo Kreže si želi dogovora in klub interes ima, je pa potrebno poiskati rešitev, ki bo ugodna za obe strani, pravi. Hrastniški tenisači pričakujejo, da si bodo v roke segli že v kratkem.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Toliko povpraševanja, da bodo v Zasavju cepili še v soboto in nedeljo

Iz zasavskih cepilnih centrov na pragu tega konca tedna sporočajo, da odpirajo tudi sobotne termine za namen cepljenja, v Zagorju pa bodo cepili celo...