21.3 C
Trbovlje
četrtek, 16. septembra 2021
ZON.siŠportRudar uspešen v napeti končnici

Rudar uspešen v napeti končnici

RD Rudar – RK Radeče Papir Nova 27:26 (17:14)

Trbovlje, 18. 3. 2017 ob 19. uri, Dvorana Polaj (200 gledalcev); sodnika Nahtigal in Žitnik; delegat Kočevar

RD Rudar: Škrabar, Frece, Polanec 3, Gjerek 1, Ranevski 7 (5), Sendelbah 3, Kozinc, Kovač 4, Radulovič, Cestnik, Habjan 1, Krajnc, Novak, Žagar, Lenart 8, Bučar; trener: Jaka Keše

RK Radeče Papir Nova: Rebevšek, Stegne 2, Pišek, Zakošek 1, Hrovat, Kišek, Žičkar, Klinar, Ločičnik 4, Čajko 1, Kos, Marušič, Zupanc 1, Dobravc 6, Gospodarič 3, Ernestl 8 (3); trener: Damjan Rus

Sedemmetrovke: RD Rudar 5 (5); RK Radeče Papir Nova 3 (3)

Izključitve: RD Rudar 16 min; RK Radeče Papir Nova 8 min

V 20. krogu 1.B DRL je v dvorano Polaj prišla ekipa Radeč, neposredni tekmec Rudarja na prvenstveni lestvici. Radečani so po nizu porazov nujno potrebovali zmago za dvig samozavesti ter potrditev, da kljub odstopu trenerja Baboviča sredi tedna znajo in zmorejo.

Rudar je na drugi strani po nesrečnem porazu v Črnomlju potreboval zmago in novi točki, da se še utrdi na sredini prvenstvene lestvice. Radečani so prav tako želeli potrditi zmago iz jesenskega dela, ko so bili na domačih tleh boljši z 32:28.

Rudar stopil na plin

Tekma se je začela zelo izenačeno in vse 15. minute in rezultata 8:8 nobena ekipa ni uspela narediti razlike. Nato je Rudar stopil na plin in z nekaj hitrimi zaključki in uspešnimi obrambami odšel na odmor s tremi zadetki prednosti (17:14).

Tudi drugi polčas so domačini dobro odprli in nadzorovali potek srečanja ter prednosti treh do petih zadetkov. Še v 52. minuti je Lenart uspešno zaključil za vodstvo 25:21. Sledile so minute izključitev in nezbranosti na Rudarjevi strani (v zadnjih desetih minutah kar štiri dvominutne kazni, v 54. minuti je Rudar igral samo s tremi igralci), kar so Radečani izkoristili in izenačili na 25:25.

Nato je pri domačih dvakrat uspešno zaključil Sendelbah in postavil končni izid 27:26. Radečanom ni uspelo izkoristiti zadnjega napada, kar je pomenilo, da sta točki ostali v Trbovljah. V domači ekipi sta bila strelsko najbolj razpoložena Lenart (8) in Ranevski (7), pri gostih pa Ernestl (8) in Dobravc (6). Ekipi Rudarja in Radeč trenutno zasedata 8. oziroma 9. mesto lestvice in imata enak izkupiček točk (18).

V 21. krogu odhaja Rudar na zahtevno gostovanje k trenutno četrto uvrščenemu Slovanu, kjer pa Rudar nikakor ni brez možnosti. Nenazadnje je v jesenskem delu prav Slovanu v Dvorani Polaj odščipnil točko. Gostitelji, ki so še v igri za najvišja mesta, si spodrsljaja ne smejo privoščiti in prav tu bo Rudar iskal svojo priložnost.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Regija bogatejša za novo napravo za novorojenčke

Danes dopoldan je v Splošni bolnišnici Trbovlje potekala krajša slovesnost ob predaji najnovejše naprave za fototerapijo novorojenčkov, ki jo je v okviru projekta T-2 ♥...