-0 C
Trbovlje
četrtek, 9. decembra 2021
ZON.siAktualnoRibnik bo dobil novo podobo

Ribnik bo dobil novo podobo

“Pomembno je, da se uredi tudi območje izven mesta. Ne le glavna cesta in malo desno in levo” pravi županja Jasna Gabrič, ki želi postopoma urediti tudi višje predele mesta.

Zato bodo po tem, ko so se v lanskem letu lotili območja ureditve Opekarne, pričeli z urejanjem območja Ribnik. Ne gre za večje posege, bodo pa asfaltirali makadamsko območje in prostor celostno uredili.

Investicija za 43.000 evrov

Pogodba z izvajalcem gradbenih del, podjetjem S-design studio d. o. o., je že podpisana. Rok izvedbe del je 15. maj, dela pa se bodo začela v prvi polovici aprila.

Trenutno makadamsko površino bo zamenjala nova asfaltna prevleka, ob stavbah pa bodo nameščeni robniki. V sredini tega območja bo urejen manjši park s klopcami in sprehajalnimi povezovalnimi potmi, ki bo obsegal 150 m2 površine. Med zelenico, prodnatimi potmi, drevjem in grmovnicami, ki bodo na tem območju urejeni, bodo zdaj okoliški prebivalci lahko prijetneje in bolj kvalitetno preživeli svoj prosti čas.

“To je eden od korakov v smeri urejanja bivanjskih prostorov za preživljanje prostega časa izven centra mesta. Z urejanjem takšnih območij želimo nadaljevati tudi v prihodnje, tako kot smo v preteklosti urejali prostor na Opekarni in drugod.”

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Zasavski premog bo na prestižni podelitvi Grammyev

Zasavski ustvarjalki Marjeti Hribar je uspel velik preboj v Ameriko! Izdelki blagovne znamke Koulmi izpod njenih rok, katerih osnovna surovina je premog, bodo namreč...
X