12 C
Trbovlje
četrtek, 5. oktobra 2023
ZON.siAktualnoRezervirano za kolesarje!

Rezervirano za kolesarje!

Središče Zagorja bo v soboto, 17. septembra, rezervirano za male in velike kolesarje.

Občina Zagorje ob Savi v sodelovanju s Kulturnim centrom Delavski dom Zagorje, zagorskimi društvi ter celjsko fakulteto za logistiko pripravlja poseben dan o mobilnosti. Najmlajši se bodo lahko v soboto, med 14. in 18. uro, preizkusili v spretnostni vožnji s kolesom, ustvarjali na delavnicah, se udeležili zabavnih iger s kolesi in poganjalčki, vmes pa skočili v napihljiv grad.

Cesta bo eno uro zaprta

Med 16. in 17. uro bo zaprta glavna cesta med Sparom in krožiščem, po kateri bodo lahko kolesarji, vsaj en dan v letu, brezskrbno kolesarili.

Obiskovalci si bodo lahko ogledali, kakšna kolesa so vozili dedki in babice ter preizkusili najnovejša električna kolesa. Na spinning vadbi bodo lahko kolesarili pod vodstvom inštruktorja. Spoznali bodo prednosti električnih vozil. Predstavila se jim bodo kolesarska društva, organizirali bodo tudi kolesarski boljši sejem.

Obiskovalci bodo izvedeli še, kako nastaja celostna prometna strategija Zagorja. Na prireditvi ali prek spleta bodo lahko izpolnili anketo in sodelovali v nagradnem žrebanju. V primeru dežja bo prireditev v prostorih zagorskega Delavskega doma.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Štiri stanovanja, najcenejše 9000 evrov, najdražje 25 tisočakov

Kar štiri stanovanja v isti stavbi so naprodaj. Občina Hrastnik bo v zasebne roke prodala nepremičnine na naslova Cesta 1. maja 44 v Hrastniku.  Stanovanje...