23.8 C
Trbovlje
sreda, 28. julija 2021
ZON.siZasavskoRazstava ročnih del Društva invalidov Hrastnik

Razstava ročnih del Društva invalidov Hrastnik

Člani Društva invalidov Hrastnik so se 26. februarja zbrali na otvoritvi razstave skupine za ročna dela Sončnice.

Na razstavi poleg Sončnic sodelujejo tudi ostali člani društva invalidov, tako se s svojimi lesenimi izdelki predstavlja Romna Omerzel, slike, ki so obešene po galeriji so nastale izpod umetniških rok Slavice Dvornik, z rešiljeji se predstavlja Geli Plazar, nekaj svojih izdelkov pa so še dodale Stanka Hercog, Ruža Firšt in Mira Klenovšek. Minilo je že več kot leto dni, kar nas je zapustila naša draga članica Štefka Matjašič. Za njo je ostala bogata zapuščina njenih izdelkov, katere delček danes razstavljamo tudi mi v sodelovanju s svojci. V mislih ostaja vedno z nami.

Na ogled čudovite stvaritve

Predsednik Rajko Žagar je pozdravil vse prisotne in besedo kar hitro prepustil gostom.
Župan Miran Jerič je pozdravil pestrost in raznolikost izdelkov in spodbudil k še nadaljnjemu sodelovanju. Vsako leto se Sončnic spomni tudi z darilom. Direktor Doma starejših Drago Kopušar pa se je zahvalil za to, da lahko na razstavi sodelujejo tudi oskrbovanci Doma starejših. Vsak po svojih močeh se tako potrudijo in skupaj z nami postavijo na ogled svoje stvaritve. S čudovitimi izdelki dokazujejo, da lahko tudi v jeseni življenja aktivno, v okviru svojih zmožnosti, ustvarjajo in ob druženju preživljajo svoj čas.
Ne smemo pozabiti na sladke dobrote Mici Rakovič in naših članic Sončnic , ki so nam posladkale druženje.

Tudi izven delavnice smo Sončnice zelo aktivne, saj svoje znanje prenašamo na druge delavnice v občini.

Redno obiskujemo vrtce v Hrastniku in na Dolu, kjer z malčki izdelujemo rože iz papirja, izdelujemo adventne venčke in krasimo jajčka iz stiropora. Zelo dobro sodelujemo s knjižnico Antona Sovreta Hrastnik, kjer prav tako vsako leto pripravimo nekaj delavnic. Vedno se rade odzovemo povabilom naših sosednjih društev, si ogledujemo njihove razstave in izmenjujemo mnenja.

Mihaela Deželak

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Priložnost za delo v Dewesoftu. Te zanima?

Trboveljsko podjetje Dewesoft ves čas išče nove sodelavce. V 20 letih kar so na trgu večajo svoje prostore, število zaposlenih in seveda tudi dobiček. Poleg...