-0.7 C
Trbovlje
sreda, 29. marca 2023
ZON.siAktualnoRazkrili vzrok za nesrečo jadralnega padalca

Razkrili vzrok za nesrečo jadralnega padalca

Za zasavskega jadralnega padalca se je polet minuli konec tedna končal zelo adrenalinsko, a na srečo brez poškodb, pravijo na Policijski upravi Ljubljana.

Padalec je minulo soboto, okoli 16. ure, vzletel s Kala. Ko je priletel v Hrastnik, je pričel pihati močan severovzhodni veter, zato ni mogel pristati na Brnici, kot je nameraval. Nato je želel pristati na stadionu v Hrastniku, kjer pa je prišel v močni rotor (vrtinec) in izgubil veliko višine, zato je zasilno pristal na strehi stanovanjskega bloka Log 23, ob tem pa poškodoval okoli dva kvadratna metra strešnikov.

Odnesel jo je brez poškodb, materialna škoda znaša okoli 300 evrov

Padalec se pri pristanku na srečo ni telesno poškodoval, so povedali policisti. Je pa na strehi nastalo za okoli 300 evrov materialne škode. Padalca so rešili trboveljski in hrastniški gasilci, ki so tudi začasno sanirali poškodovano streho ter odstranili padalo iz električnih kablov.

Foto: bralec

SORODNI ČLANKI:

Padalo obstalo na električnih žicah

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Bodo za Ceroz župani sklenili roke ali bodo Trbovlje še naprej solirale?

Bolj kot ne potihem so se včeraj sestali župani, predstavniki občin lastnic regijskega centra v Uničnem. Litija, Radeče, Hrastnik, Zagorje in še občina Trbovlje,...
X