11.1 C
Trbovlje
petek, 23. februarja 2024
ZON.siAktualnoRakovič med top tremi projektnimi managerji leta

Rakovič med top tremi projektnimi managerji leta

Enes Rakovič, direktor proizvodnje in vzdrževanja v Steklarni Hrastnik se je uvrstil med tri finaliste izbora projektni manager leta.

Steklarno Hrastnik in Enesa Rakoviča je med najboljše tri projekte popeljal uspešno izveden projekt Investicija v novo parfumsko linijo IS5 v enoti Vitrum. Uspešnost projekta potrjuje 13 odstotni porast prodaje embalažnega stekla v prvem tromesečju letošnjega leta. Slovensko združenje za projektni management je letos prvič v okviru Projektnega foruma, podelilo priznanja najboljšim projektnim managerjem za preteklo leto.

“Ponosni smo lahko!”

Prijavljenih je bilo 15 projektov. Glavni kriterij za uvrstitev med finaliste, pa je bil je vpliv projekta na poslovni uspeh podjetja. O odlični uvrstitvi je Enes Rakovič, direktor proizvodnje in vzdrževanja v Steklarni Hrastnik povedal: “Komisija je naš projekt investicije v novo parfumsko linijo IS5 v enoti Vitrum, ki je predstavljala glavni investicijski projekt v letu 2015, s katerim se je v skladu s strateškim načrtom povečal potencial G peči, prepoznala kot zelo uspešen ter je vodenje in izpeljavo tega projekta uvrstila med tri finaliste. Ponosni smo lahko, da so v izboru Projekti manager prepoznali potencial projekta IS stroja, predvsem pa delo uigrane ekipe zaposlenih ter zunanjih izvajalcev, ki je delo odlično usklajevala in dokončala v roku ter brez večjih zapletov, predvsem pa z visoko stopnjo varnosti in zdravja pri delu,” je še dodal.

Potrditev odličnega timskega dela

V Steklarni Hrastnik so prepričani, da je nagrada oz. sama izvedba investicije tudi potrditev odličnega timskega dela. “Projekt, ki je Enesu Rakoviču prinesel uvrstitev v finale je bil eden od projektom, katere je vodil. Enes je imel, zaradi svojega strokovnega znanja, eno od ključnih vlog pri izvedbi vseh uspešnih investicij v steklarni od leta 2010 dalje, ki so pozitivno vplivale na poslovanje steklarne. Investicijski timi so bili sestavljeni iz posameznikov različnih strokovnih profilov in so vključeval tudi kompleksno sodelovanje z zunanjimi timi,” je ob tem poudaril generalni direktor Steklarne Hrastnik Andrej Božič in dodal: “A potrebno je izpostaviti tudi Enesovo odlično vodenje, koordinacijo in motivacijo vseh sodelujočih.”

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

V spletni goljufiji oškodovana za več 1000 evrov

V minulem tednu so policisti na območju Zasavja, poleg rednih nalog, obravnavali še: PP Hrastnik Prijavo kaznivega dejanja v ponedeljek. Neznani storilec je poškodoval vetrobransko steklo...