-- OGLAŠEVANJE --

Prvič v Trbovljah veliki oder namenjen najbolj pogumnim, tudi takšnim, ki bodo nanj stopili prvič

-- OGLAŠEVANJE --

Mladi so sami izoblikovali vizijo festivala, ki se je peljala skozi delavnice – te so bile predpriprava ne dvodnevni festival. Prav zaradi želje mladih, pa je sploh nastala ideja o festivalu. Ta vikend se bodo tako predstavili tisti, ki želijo svoje sposobnosti, talente predstaviti na velikem odru v Trbovljah. Že ta petek se pričenja Festival Svoboda, ki je nastal pod okriljem projekta “Kreativni preboj Trbovelj”.

Prenova v Svobodi.

Celotna zgodba se odvija v in ob Domu Svoboda, kjer so v okviru projekta Kreativnega preboja Trbovelj uredili tudi enega od prostorov, tako imenovano sobo pevcev in jo namenili večnamenskim vsebinam. Soba bo namenjena vsem kreativnim Zasavcem, ki bodo lahko enkrat tedensko prihajali, se družili, zbirali ideje in ustvarjali. Kako so uredili prostor, ki je del znamenitega trboveljskega Doma, bodo obiskovalci lahko videli v petek, ob začetku Festivala.

Ta vikend pa bo mnogo več kot le to. Petkov večer bodo popestrili različni izvajalci na odru pogumnih talentov, kjer bodo v zanimivih zvokih oživele različne glasbene zvrsti. Petkov nastop bo za mnoge prvi nastop, zato je to priložnost, da ste priča prvim spektaklom bodočih glasbenih zvezdnikov.

Film na analognih predvajalnikih premierno v petek

Zanimivost petkovega večera bo še kino na traku. »Ja, to še obstaja,« nam z velikim nasmeškom pove Vesna Lenić Kreže, ki je več kot navdušena, da v prostorih Svobode še vedno hranijo analogne predvajalnike. Kakšen je ogled filma, ki nima digitalne podpore, bodo prikazali obiskovalcem znotraj prostorov Svobode.

Sobotno dogajanje pa bo potekalo v dopoldanskem delu, ki bo namenjeno otroškima igrama “Zverinice iz Rezije” in “Hop v pravljico” ter gledališkim delavnicam za otroke. Popoldne bo Svobodo osvojila kreativnost, saj bodo potekala različna srečanja (pesnikov in ljubiteljev knjig) ter več delavnic (robotika, ustvarjanje kolažev, grafiti). Začelo se bo sicer z otvoritvijo razstave Luke Ivezića, končalo pa s kinom na traku ter koncertnim večerom mladih ustvarjalcev.

Pripravljalci projekta si želijo, da bo Festival Svoboda, ki vsekakor ima potencial, postal vsakoletni dogodek. »Želimo, da bi ohranili to zgodbo, kjer mladi ustvarjajo skupaj in na enem mestu.« Že letos, pa čeprav je še nepoznan, je bil odziv zelo dober in, kot kaže si mladi želijo priložnosti, da bi ustvarjali in tudi javnosti pokazali, kaj znajo in zmorejo, navdušeno pripoveduje Lenić Krežetova: “Ko smo načrtovali festival z mladimi smo se ves čas vrteli okrog besed pogum, drznost, moč, ogenj … čutila se je ogromna potreba po preboju kreativnosti z izbruhom ustvarjalne energije, ki bo pobarvala naše ulice za ta dva dni.”

Zavod Aspira, Mladinsko gledališče Svoboda Trbovlje, Zavod Peglezn in društvo Trbovlje novomedijsko mesto so združili moči ter pridobili sredstva EU programa Erasmus+ za izvedbo projekta “Kreativni preboj Trbovelj”, katerega del je tudi festival Svoboda. 

 

Prispevek je oglasno sporočilo.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Mladi zagorski nogometaši odlični 5. med 40 ekipami

Med 40 ekipami na turnirju Dragan Mance CUP so mladi zagorski nogometaši dosegli vrhunsko 5. mesto. "Udeležba na takšnem dogodku je za naše mlade nogometaše...
-- OGLAŠEVANJE --