14.3 C
Trbovlje
sobota, 1. oktobra 2022
ZON.si1+1=2Prvi zagorski vrtec letos praznuje pol stoletja

Prvi zagorski vrtec letos praznuje pol stoletja

Ob izgradnji, torej pred 50 leti, je vrtec v Zagorju imel 6 oddelkov, kar dva sta bila namenjena najmlajšim otrokom. Imeli so kuhinjo, upravo vrtca, od leta 1984 pa tudi razvojni oddelek. Po letu 1983 je enota spadala v TOZD otroško vzgojno varstvo Regancin Zorka – Ruška (o čemer priča spominska plošča na stavbi). Med letoma 1991 in 1997 so se enote vrtca pojavljale pod imenom Vzgojno-varstveni zavod Zagorje ob Savi, od leta 1997 pa imajo imena kot danes. Enoto Center danes obiskuje 130 malih nadobudnežev.

V Vrtcu Zagorje so ta teden dopoldne slovesno obeležili 50-letnico obstoja vrtca, v kateri je enota Center, ki je bila pred pol stoletja prva sodobno zgrajena ustanova za vzgojo in varstvo predšolskih otrok v Zagorju.

Ravnateljica Darja Rakovič

Ravnateljica Darja Rakovič je na slovesnosti spomnila na pomen dobrih kadrov. Ne le sedanjih, temveč tudi vseh vzgojiteljic, varušk, kuharic, hišnikov in vseh kadrov, ki se pritičejo dela v vrtcu, ki so v teh petih desetletjih oblikovali varstvo in vzgojo najmlajših Zagorjanov.

»Le s tako dobrimi odnosi lahko gradimo uspešne zgodbe. In zgodba našega vrtca je uspešna. Gre pravzaprav za eno najpomembnejših institucij v občini, saj v njej prve korake proti svetu odraslih naredijo naši najmlajši, naša prihodnost,« je dodal direktor občinske uprave Tadej Špitalar in med drugim nanizal nekaj naložb v enoti Center v zadnjem obdobju. Vrtec in Občina sta tako skupaj zamenjala zemljino na igrišču, kjer se lahko sedaj otroci varno igrajo, saj v zemlji ni sledi onesnaženja s težkimi kovinami. V notranjosti stavbe so zamenjali celotno stavbno pohištvo in prenovili notranja vrata, uredili večnamenske prostore, v letošnjem letu pa je v načrtu tudi zamenjava garažnih vrat. Kot eno od pomembnejših pridobitev pred prihajajočo ogrevalno sezono pa je omenil še priključitev objekta na omrežje daljinskega ogrevanja.

SORODNI ČLANKI:

Rezervacija vrtca poleti: Za otroke v Hrastniku brezplačno, Trbovlje in Zagorje delno plačilo

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

V Retju prikaz najboljših jahačev in brezplačno jahanje ter aktivnost za obiskovalce

Trboveljsko konjeniško društvo, ki ima svoje prostore v Retju, v soboto pripravlja dogodek, kjer bi se radi predstavili in pokazali tudi napredek domačih jahačev....
X