-- OGLAŠEVANJE --

Prvi šolski dan v zasavskih osnovnih šolah

Počitniški starši se v sredini avgusta prelevijo v starše šolarjev in se začnejo mrzlično pripravljati na prve šolske dni. Šalo na stran. Več staršev se je obrnilo na naš portal s prošnjo in željo, da bi kaj več izvedeli o prvem šolskem dnevu. Informacije serviramo v nadaljevanju.

-- OGLAŠEVANJE --

Na Cankarju prvi dan šele 4. septembra

Najverjetneje dobra novica za učence OŠ Ivana Cankarja v Trbovljah je ta, da bodo edini v Zasavju s poukom pričeli šele v ponedeljek, 4. septembra, ko se bodo zbrali na dvorišču za Domom Svobode ob 8.20 uri. Sestankov s starši ne načrtujejo, saj so le te že imeli v juniju, pravi ravnateljica Mojca Lazar Doberlet, ki je letos še posebej ponosna, saj bo 116 let stara šola kmalu imela veliko novega (več TUKAJ).

Vsi starši prvošolcev bodo prejeli pisna obvestila o poteku prvega šolskega dne, več informacij za ostale učence in starše bo na šolski spletni strani.

OŠ Trbovlje: Sestanek za starše otrok, ki odhajajo v šolo v naravi

Za 573 učence, ki bodo jeseni gulili klopi na OŠ Trbovlje se bo pouk začel 1. septembra ob 8.20 uri, ko jih bodo sprejeli razredniki.

Foto: OŠ Trbovlje

Učenci od 2. do 5. razreda bodo s poukom zaključili ob 11.50, učenci od 6. do 9. razreda ob 12.40. S seboj morajo učenci prinesti copate, beležke in pisala, poudari ravnateljica Klementina Šuligoj. Prehrana (malica, kosilo in popoldanska malica ) bo organizirana glede na prijave, ki so jih starši oddali v mesecu juniju. 1. septembra bo organizirano podaljšano bivanje za učence po dogovoru s starši in razredniki.

Sestanek s starši v avgustu načrtujejo le za učence 3. c, 3. d in 4. d, ki 4. 9. 2017 odhajajo v šolo v naravi. Starši bodo prejeli pisno vabilo na roditeljski sestanek. Za vse druge oddelke bodo roditeljski sestanki v začetku septembra.

Prvošolce ter njihove starše bodo v šolo povabili ob 9. uri. Za njih pripravljajo poseben sprejem in bodo prvi šolski dan zaključili približno ob 11. uri.

Na prvi šolski dan bodo šolski avtobusi zjutraj pripeljali le drugo vožnjo, z Dobovca bo avtobus pripeljal obe skupini. Po koncu pouka bodo izpred šole avtobusi odpeljali v vse smeri ob 12.50. Od ponedeljka, 4. 9. 2017, veljajo lanski vozni redi.

Na OŠ Tončke Čeč nižji razredi 3 ure, višji 4 ure

Prvi šolski dan na OŠ Tončke Čeč Trbovlje se bo za osnovnošolce začel ob 8.20 uri, le prvošolci bodo vabljeni ob 9. uri in zanje se bo prvi šolski dan zaključil ob 11.50 uri. Vabila za prvi razred bodo starši prejeli tudi po pošti.

Prvi september bo pouk za učence od 2. do 5. razreda potekal od 8:20 do 11:50, za učence od 6. do 9. razreda pa od 8:20 do 12:40.

Ravnateljica Katarina Pajer Povh želi, da se vsi učenci prvi šolski dan zberejo pred vhodom na šolskem dvorišču. S seboj naj prinesejo beležko, peresnico in copate.

Vse šole bodo zadnje dni v avgustu obvestila o prvem šolskem dnevu zapisala na svoje spletne strani.

V Hrastniku se bodo vsi zbrali na šolskem dvorišču

Tudi v Hrastniku, kjer letos veljajo posebni režimi zaradi del na podružnični šoli na Dolu pri Hrastniku, se bo pouk pričel na petek, 1. septembra. Na Osnovni šoli narodnega heroja Rajka Hrastnik bodo v avgustu imel sestanek le za prvošolčke, in sicer 29. avgusta, kot pojasnjuje ravnateljica Marina Kmet, bodo vabila dobili po pošti.

Prvi šolski dan se bo za učence od 2. do 9. razreda začel ob 8.30, ko se bodo učenci zbrali na šolskem dvorišču. S sabo naj prinesejo copate, peresnico, beležko in večjo vrečko ali torbo za učbenike, pravijo na šoli. Starši so na uvodnem delu dobrodošli, potem pa gredo učenci sami v šolske prostore, kjer bodo imeli 3 ure pouka in malico.

Kako in kaj bo s prvošolci, bodo staršem pojasnili na sestanku.

OŠ Ivana Skvarče: Informacije bodo na spletu

OŠ Ivana Skvarče, foto: Damir K.

Ravnateljica Alenka Ašič nam je sporočila, “da bodo informacije, ki jih potrebujejo starši in učenci ob pričetku šolskega leta objavljene po 25. avgustu 2017 na spletni strani šole in v tiskani obliki, kot vsako leto, na vratih šole.” Starši prvošolcev pa bodo konec avgusta še imeli sestanek, za katerega bodo vabilo prejeli po pošti.

Prvošolci OŠ Toneta Okrogarja začnejo ob različnih urah

Prvi šolski dan se bo za prvošolce na matični in podružničnih šolah začel ob različnih urah. Prvošolci PŠ Kisovec bodo začeli ob 8.15 uri, na matični šoli ob 9. uri, PŠ Šentlambert pa ob 10. uri. Vse bodo spremljali starši.

Vsi ostali bodo pouk pričeli ob 8.20 uri in bodo po besedah ravnateljice Nataše Grošelj imeli 4 ure pouka. Učenci morajo s seboj prinesti copate. Kosil in podaljšanega bivanja prvi šolski dan ne bo, s ponedeljkom pa steče vsa organizacija.

OŠ Slavka Gruma: Šolski prevozi, varstvo in podaljšano bivanje že prvi dan

Že nekaj let je praksa na prvi šolski dan, da pouk in prevozi na Osnovi šoli dr. Slavka Gruma potekajo normalno, nam pove ravnateljica Vanja Manfredo. Organizirano bodo imeli jutranje varstvo (od 6.30, ostale dni od 6.00 dalje). Na urniku imajo učenci 4 ure pouka – od tega sta dve uri razredni uri, potem pa imajo učenci še dve uri pouka. S sabo naj imajo le puščico in tiste šolske potrebščine, ki so jih kupili starši (seznam so dobili učenci junija).

Organiziran je tudi šolski prevoz ter oddelek podaljšanega bivanja, “saj vemo, da so starši v službah in težko dobijo dopust, zato bodo tudi prevozi domov potekali normalno” še doda Manfredova. Vsa obvestila glede prevozov s šolskim kombijem bodo dobili starši po pošti.

V kontakt nam ni uspelo stopiti z OŠ Ivana Kavčiča Izlake, zato bomo njihove odgovore objavili naknadno, skupaj s podatki za Litijo in Radeče. V kratkem – na ZON.si!

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Sporni nakupi nepremičnin – DA, varnost na zasavskih cestah – NE

Skozi naselje Vače, ki je tudi turistični kraj in pot do spomenika državnega pomena - GEOSS, vodi cesta, ki jo vsakodnevno uporabljajo domačini, turisti...
-- OGLAŠEVANJE --