-- OGLAŠEVANJE --

Projekt dolska šola ODPADE

Vsaj še za dodatno leto. Dopoldne novinarjem, popoldan pa še staršem - župan pojasnjuje prestavitev adaptacije dotrajane šole.

-- OGLAŠEVANJE --

“Po tehtnem premisleku smo se odločili, da z investicijo počakamo do junija 2017” je javnosti sporočil novico o (ne)obnovi šole župan Miran Jerič, ki je še nedolgo nazaj obljubil, da se bo obnova šole – s kreditom ali brez – pričela junija letos.

Kot razloge za to župan v prvi vrsti navaja zaplet s papirji. Spomnimo, o neprejetih soglasjih smo že pisali, ko sta na pomoč priskočila tudi poslanca.

Idejna zasnova dolske šole z prizidkom, atrijem in večnamensko dvorano.
Idejna zasnova dolske šole z prizidkom, atrijem in večnamensko dvorano.

Obljuba o zadolžitvi premaknjena za eno leto

Kot drugi, sicer pa očitno najbolj pomemben razlog so finančna sredstva. Ki jih ni. Jerič je bil prepričan, da se bodo lahko prijavili na razpis, ki bi sofinanciral del investicije, a takšnega v več kot dveh letih ni bilo, razočarano ugotavlja župan.

miran jerič 6_2016 a

“Mi želimo za to investicijo pridobiti tudi pomemben delež evropskih sredstev, ker s tem odpremo možnost za izvedbo drugih razvojnih projektov s katerimi bomo pričeli v drugi finančni perspektivi.” Če bi z investicijo pričeli sedaj, potem ne bi bili upravičeni do evropskega denarja, še pojasnjuje.  Na neodgovorno ravnanje se sklicuje župan, ki bremena zadolžitve ne želi prenesti na prihodnje generacije: “Ne bom si dovolil, da bodo govorili, da je Jerič v zadnjem mandatu občino ‘zapufal do plafona'”. Je mimogrede navrgel še novico o tem, da znova ne bo več kandidiral.

In kaj če tudi drugo leto razpisov ne bo?

Na naše vprašanje župan odgovori: “Potem pa bomo šli v zadolžitev”. In ko ga opomnimo, da je to dejal že prejšnje leto, nadaljuje: “Bi bilo neodgovorno, da bi ves kreditni potencial, v tem trenutku, če obstaja velika možnost, da bi dobili delež evropski sredstev, prevalili na proračun.”

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

-- OGLAŠEVANJE --